30'
Χρόνος Εκτέλεσης
30'
Χρόνος Αναμονής
15'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
20
Μερίδες
Οι πιο Νόστιμες Πατατοκροκέτες -Πατατοκεφτέδες που δεν θα τις Χορταίνετε!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 900 γρ πατάτες βραστές
- 100 γρ ψιλοκομμένη ντομάτα
- 1 Κρεμμύδι
- Λίγο μαιντανό
- 1 κτσ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κτγ διάφορα πιπέρια
- Λίγη ρίγανη
- Λίγο σκόρδο σε σκόνη
- 1 κτγ Κουρκουμά
- 2 κτγ αλάτι
- 1κτσ μουστάρδα
- 1 Κτσ βαλσάμικο ξίδι
- 180 γρ φρυγανιά
- 100 κορν φλεικς
- Λίγο Αλάτι
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε και ρίχνουμε σε ένα μπολ τις βραστές πατάτες ,το κρεμμύδι, την ντομάτα , τον μαιντανό και το αλεύρι που φουσκώνει.
- Στην συνέχεια σε ένα γουδί θα σπάσουμε τα πιπέρια , τον κουρκουμά το σκόρδο , την ρίγανη και το αλάτι και θα τα κάνουμε σκόνη.
- Θα τα προσθέσουμε μέσα στο μείγμα μαζί με το βαλσάμικο ξύδι και την μουστάρδα και θα τα ανακατέψουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.
- Μετά θα προσθέσουμε και την φρυγανιά και θα το ζυμώσουμε καλά μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.
- Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
- Όσο έχουμε στο ψυγείο το μείγμα σε έναν πολυκόφτη θα θρυμματίσουμε τα κορν φλέικς .
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και σε μια ζυγαριά μετράμε το κάθε κομμάτι (100 γρ).
- Έπειτα τα βουτάμε μέσα στο θρύμμα από τα κορν φλέικς και τα ψήνουμε είτε στον φούρνο είτε τα κάνουμε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Εάν τα κάνουμε στον φούρνο τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 c αν τα κάνουμε στο τηγάνι, τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τα μπιφτεκάκια τα νηστίσιμα(πατατοκροκέτες-πατατοκεφτέδες)είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
- Ιδανικά για περιόδους νηστείας!!Θα τα φτιάχνετε συνέχεια
Καλή σας επιτυχία!!!