fbpx

Νηστίσιμες Πατατοκροκέτες -Πατατοκεφτέδες που θα Λατρέψετε!!!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Χρόνος Αναμονής

15'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

20

Μερίδες

Οι πιο Νόστιμες Πατατοκροκέτες -Πατατοκεφτέδες που δεν θα τις Χορταίνετε!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 900 γρ πατάτες βραστές 
  • 100 γρ ψιλοκομμένη ντομάτα 
  • 1 Κρεμμύδι 
  • Λίγο μαιντανό 
  • 1 κτσ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 1 κτγ διάφορα πιπέρια 
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγο σκόρδο σε σκόνη 
  • 1 κτγ Κουρκουμά 
  • 2 κτγ αλάτι 
  • 1κτσ μουστάρδα 
  • 1 Κτσ βαλσάμικο ξίδι 
  • 180 γρ φρυγανιά
  • 100 κορν φλεικς 
  • Λίγο Αλάτι 

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε και ρίχνουμε σε ένα μπολ τις βραστές πατάτες ,το κρεμμύδι, την ντομάτα , τον μαιντανό  και το αλεύρι που φουσκώνει.
  2. Στην συνέχεια σε ένα γουδί θα σπάσουμε τα πιπέρια , τον κουρκουμά το σκόρδο , την ρίγανη και το αλάτι και θα τα κάνουμε σκόνη.
  3. Θα τα προσθέσουμε μέσα στο μείγμα μαζί με το βαλσάμικο ξύδι  και την μουστάρδα και θα τα ανακατέψουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.
  4. Μετά θα προσθέσουμε και την φρυγανιά και θα το ζυμώσουμε καλά μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.
  5. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
  6. Όσο έχουμε στο ψυγείο το μείγμα σε έναν πολυκόφτη θα θρυμματίσουμε τα κορν φλέικς .
  7. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και σε μια ζυγαριά μετράμε το κάθε κομμάτι (100 γρ).
  8. Έπειτα τα βουτάμε μέσα στο θρύμμα από τα κορν φλέικς και τα ψήνουμε είτε στον φούρνο είτε τα κάνουμε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  9. Εάν τα κάνουμε στον φούρνο τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 c αν τα κάνουμε στο τηγάνι, τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  10. Τα μπιφτεκάκια τα νηστίσιμα(πατατοκροκέτες-πατατοκεφτέδες)είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
  11. Ιδανικά για περιόδους νηστείας!!Θα τα φτιάχνετε συνέχεια

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN