90'
Χρόνος Εκτέλεσης
Μέτριο
Δυσκολία
9
Μερίδες
Νηστίσιμο Σάμαλι που θα σας ενθουσιάσει!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 2 νεροπότηρα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 νεροπότηρο σιμιγδάλι χοντρό
- 1 νεροπότηρο φυσικός χυμός πορτοκάλι
- 1 νεροπότηρο σπορέλαιο
- 1 κτσ ζάχαρη
- 1 φακελάκι (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα απο 1 λεμόνι
- Λίγο Σπορέλαιο για άλειμμα του ταψιού
- 1/2 κτγ μαστίχα
Για το σιρόπι
- 3 νεροπότηρα ζάχαρη
- 2 νεροπότηρα νερό
- 2 φλούδες λεμονιού
- 1 βανιλίνη
Εκτέλεση
- Πρώτα ξεκινάμε με το σιρόπι ρίχνοντας σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη το νερό τις φλούδες λεμονιού και την βανιλίνη και βράζουμε για 10 λεπτά .
- Βάζουμε την μαστίχα στο multi μαζί με λίγη ζάχαρη να γίνει σκόνη.
- Μέσα σε ένα μπολ η λεκανίτσα αναμειγνύουμε το ψιλό και χονδρό σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την μαστίχα και το ξύσμα λεμονιού.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο και τον χυμό κι ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα 26 εκ καλά λαδωμένη από πριν και σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα.
- Αφήνουμε το γλυκό να ξεκουραστεί για 1 ώρα ώστε να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Έπειτα καβουρδίζουμε σε ένα τηγάνι την αμυγδαλόψιχα και την αφήνουμε στην άκρη .
- Ξεφουρνίζουμε και σιροπιάζουμε κρύο σιρόπι ζεστό γλυκό και από πάνω βάζουμε την αμυγδαλόψιχα
- Το αφήνουμε 24 ώρες το γλυκό και μετά το κόβουμε!!!
- Μια υπέροχη συνταγή που θα την φτιάχνετε συνέχεια σε περιόδους νηστείας !!
Καλή σας επιτυχία!!