fbpx

To πιο νόστιμο Σάμαλι που έχετε δοκιμάσει!!!

90'

Χρόνος Εκτέλεσης

Μέτριο

Δυσκολία

9

Μερίδες

Νηστίσιμο Σάμαλι που θα σας ενθουσιάσει!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη

  • 2  νεροπότηρα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 νεροπότηρο σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 νεροπότηρο φυσικός χυμός πορτοκάλι
  • 1 νεροπότηρο σπορέλαιο
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 1 φακελάκι (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα απο 1 λεμόνι
  • Λίγο Σπορέλαιο για άλειμμα του ταψιού
  • 1/2 κτγ μαστίχα

Για το σιρόπι

  • 3 νεροπότηρα ζάχαρη
  • 2 νεροπότηρα νερό
  • 2 φλούδες λεμονιού
  • 1 βανιλίνη

 

Εκτέλεση

  1. Πρώτα ξεκινάμε με το σιρόπι ρίχνοντας σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη το νερό τις φλούδες λεμονιού και την βανιλίνη και βράζουμε για 10 λεπτά .
  2. Βάζουμε την μαστίχα στο multi μαζί με λίγη ζάχαρη να γίνει σκόνη.
  3. Μέσα σε ένα μπολ η λεκανίτσα αναμειγνύουμε το ψιλό και χονδρό σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την μαστίχα και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και τον χυμό κι ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα 26 εκ καλά λαδωμένη από πριν και σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα.
  6. Αφήνουμε το γλυκό να ξεκουραστεί για 1 ώρα ώστε να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  7. Έπειτα καβουρδίζουμε σε ένα τηγάνι την αμυγδαλόψιχα και την αφήνουμε στην άκρη .
  8. Ξεφουρνίζουμε και σιροπιάζουμε κρύο σιρόπι ζεστό γλυκό και από πάνω βάζουμε την αμυγδαλόψιχα
  9. Το αφήνουμε 24 ώρες το γλυκό και μετά το κόβουμε!!!
  10. Μια υπέροχη συνταγή που θα την φτιάχνετε συνέχεια σε περιόδους νηστείας !!

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top