15'
Χρόνος Εκτέλεσης
120'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
12
Κομμάτια
Φτιάξτε την υπέροχη Τούρτα κατσαρόλας η αλλιώς Κορμός ταψιού! Είναι ένα εύκολο γλυκό ψυγείου που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλες τις Περιστάσεις!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την Βάση
- 1 λίτρο γάλα
- 90 γρ κορν φλάουρ
- 100 γρ κουβερτούρα υγείας (sisinni)
- 380 γρ κρέμα κακάο με κομμάτια φουντουκιού(sisinni)
- 400 γρ μπισκότα πτι μπερ
Για την σαντιγί
- 400 γρ κρέμα γάλακτος φυτική (κρύα)
- 70 γρ ζάχαρη
Για το Σερβίρισμα
Νιφάδες κουβερτούρας(sisinni)
Ταψάκι 25×35
Εκτέλεση
- Κόβουμε την κουβερτούρα υγείας για να την έχουμε έτοιμη.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα ,την κρέμα κακάο με κομμάτια φουντουκιού και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και σπάμε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια .
- Ανακατεύουμε το μείγμα και το στρώνουμε σε ένα ταψί 25χ35.
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται καλά επάνω στο γλυκό .
- Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
- Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος (φυτική) με την ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν κορυφές
- Ρίχνουμε την σαντιγί πάνω απο το γλυκό και πασπαλίζουμε με νιφάδες κουβερτούρας.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Το γλυκό είναι έτοιμο να το απολαύσετε.
Καλή σας επιτυχία
5/5