fbpx

Αυτή η Τούρτα Σεράνο είναι πεντανόστιμη με επαγγελματικό αποτέλεσμα!!!

40'

Χρόνος Εκτέλεσης

20'

Χρόνος Ψησίματος.

Δύσκολο

Δυσκολία

9

Μερίδες

Μια Πεντανόστιμη και Επαγγελματική Τούρτα Σεράνο ιδανική για πάρτι!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το Παντεσπάνι

  • 4 αυγά
  • 100 γρ αλευρι
  • 20 κτγ κακάο
  • 2 κτγ μπέικεν
  • 2 βανιλίνες
  • 70 γρ ζάχαρη

Για το σιρόπι

  • 250 γρ νερό
  • 150 γρ ζάχαρη

Για την Ιταλική μαρέγκα

  • 40 γρ νερό
  • 180 γρ ζάχαρη
  • ασπράδια απο 3 αυγά

Για την κρέμα

  • 200 γρ κουβερτούρα 65% κακάο
  • 600 γρ κρέμα γάλακτος(μαζί και την ιταλική μαρέγκα) 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη και βράζουμε για 2 λεπτά
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και τα αφρατεύουμε μαζί με την ζάχαρη.
  3. Αφού τα χτυπήσουμε για 10 λεπτά κοσκινίζουμε το κακάο , το αλεύρι ,το μπέικεν και τις βανιλίνες και το ενσωματώνουμε κάνοντας απαλές κινήσεις μέσα στο άλλο μείγμα.
  4. Αφού ενσωματωθούν καλά βάζουμε να ψηθεί σε 26 εκ. φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις το 1/2 μείγμα για 10 λεπτά.
  5. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο 1/2 μείγμα.
  6. Αφού ψηθούν και τα 2 παντεσπάνια θα φτιάξουμε την Ιταλική μαρέγκα.
  7. Στον κάδο του μίξερ θα χτυπήσουμε τα ασπράδια από 3 αυγά.
  8. Όσο χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ σε ένα κατσαρολάκι θα βάζουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό στην φωτιά.
  9. Μόλις βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά.
  10. Χτυπώντας την μαρέγκα ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι.
  11. Σε ένα μπεν μαρί θα λιώσουμε την κουβερτούρα και θα την ρίξουμε μέσα στην μαρέγκα.
  12. Στον κάδο του μίξερ θα ρίξουμε την κρέμα γάλακτος και θα την χτυπήσουμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
  13. Προσθέτουμε μέσα το σοκολατένιο μείγμα που φτιάξαμε και το ανακατεύουμε πολύ καλά.
  14. Σε μια φόρμα 26 εκ. βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι και το  βρέχουμε με το σιρόπι.
  15. Ρίχνουμε μια ποσότητα από την κρέμα σοκολάτας και την στρώνουμε ομοιόμορφα παντού.
  16. Βάζουμε και το 2ο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε και εκείνο.
  17. Στο πάνω μέρος ξαναρίχνουμε ακόμα μια ποσότητα της κρέμας .
  18. Ξερφορμάρουμε και με ένα κορνέ καλύπτουμε γύρω γύρω την τούρτα.
  19. Στολίζουμε με κερασάκια και η επαγγελματική τούρτα Σεράνο είναι έτοιμη.

Μια υπέροχη πρόταση για γιορτές πάρτι ή όπου αλλού θέλετε!!

Καλή σας επιτυχία!!! 

Δείτε το βίντεο εδώ

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top