fbpx

Τραγανές Πατάτες Φούρνου καλύτερες από τηγανητές!!

15'

Χρόνος Εκτέλεσης

35-40 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

2

Μερίδες

Τραγανές Πατάτες Φούρνου καλύτερες από τηγανητές!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 6 μικρές πατάτες
  • 3 λίτρα νερό
  • 2 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 50 γρ. τυρί παρμεζάνα (1/2 κούπα)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. σκορδο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σος

  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (1/2 κεσεδάκι)
  • ????πιπέρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γ. μέλι

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις πατάτες αρχικά στη μέση, και συνεχίζουμε κόβοντας τες για ακόμα δύο φορές στη μέση μέχρι να δώσουμε ιδιο σχήμα και μέγεθος σε όλες.
  2. Τις πλένουμε πολύ καλά σε κρύο τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να γίνει διαυγές.
  3. Σε κατσαρόλα με νερό που έχει έρθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε το ξίδι και βράζουμε τις πατάτες για 3ε 4 λεπτά.
  4. Τις στραγγίζουμε, τις ρίχνουμε πάνω σε λαδόκολλα και έπειτα τις αφήνουμε να στεγνώσουν από μόνες τους από την θερμοκρασία που έχουν.
  5. Τις ρίχνουμε σε ένα μπολ με καπάκι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Προσθέτουμε τη πάπρικα, το σκόρδο σκόνη, το αλάτι, τη τριμμένη παρμεζάνα, κλείνουμε το καπάκι και ανακινουμε να ανακατευτούν πολύ καλά.
  7. Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα τη μία δίπλα στην άλλη και τις ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 200 c για 35 με 40 λεπτά.
  8. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  9. Σερβίρουμε τις πατάτες με τη σος γιαουρτιού και απολαμβάνουμε.

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN