fbpx

Τσουρεκάκια με ΚΕΦΙΡ σαν Βαμβάκι!! (Χωρίς Μίξερ)

60'

Χρόνος Εκτέλεσης

25'

Χρόνος Ψησίματος

150'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

19

Κομμάτια

Τσουρεκάκια με Κεφίρ σαν βαμβάκι!! (Χωρίς μίξερ) Ταιριάζουν πολύ ειδικά με πραλίνα και γάλα!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το προζύμι:

  • 250 γρ χλιαρό νερό
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 50 γρ νωπή μαγιά

Για τη Ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
  • 100 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 2 μεσαία αυγά
  • 250 γρ κεφίρ
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1 κτγ μαχλέπι
  • 1/2 κτγ κακουλέ(κάρδαμο)
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 2 βανιλίνες
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 2 γρ μαστίχα
  • 50 γρ ηλιέλαιο

Για το άλλειμα:

  • 1 αυγό
  • 1 κτσ γάλα
  • σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 250 γρ χλιαρό νερό και διαλύουμε μέσα πολύ καλά 50 γρ νωπή μαγιά, προσθέτουμε και 1 κτσ ζάχαρη και αφού το ανακατέψουμε το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε 2 γρ μαστίχα ,  1κτγ μαχλέπι , 1/2 κτγ κακουλέ , 2 βανιλίνες, 200 γρ ζάχαρη και το χτυπάμε να γίνουν σκόνη.
  3. Τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι και το ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε 2 μεσαία αυγά , 100 γρ λιωμένο βούτυρο ( Σε θερμοκρασία δωματίου ), 250 γρ κεφίρ , 1κτγ μαγειρική σόδα , 1/2 κτγ αλάτι και προσθέτουμε το μείγμα με την μαγιά.
  5. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη.
  7. Η ζύμη θα κολλάει στην αρχή και μόλις θα αρχίσει να σχηματίζεται συμπληρώνουμε 50 γρ ηλιέλαιο σταδιακά.
  8. Μόλις βάλουμε όλο το ηλιέλαιο η ζύμη δεν θα κολλάει τόσο.
  9. Αφού κάνουμε τον φούρνο στόφα την βάζουμε μέσα σκεπασμένη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί, μόλις γίνει διπλάσια την δουλεύουμε πάνω στον πάγκο για λίγο και έπειτα την χωρίζουμε σε μπαλάκια των 100 γρ.
  10. Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αρχίζουμε ένα ένα να τα δίνουμε σχήμα.
  11. Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
  12. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για ακόμα 1/2 ώρα.
  13. Αλείφουμε με ένα μείγμα από αυγό και 1 κτσ γάλα, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και έπειτα είναι έτοιμα να τα ψήσουμε.
  14. Τα τσουρεκάκια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10 – 15 λεπτά στους 180 c και έπειτα τα σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και συνεχίζουμε να τα ψήνουμε για ακόμη 10-15 λεπτά στους 180 c.
  15. Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και στην συνέχεια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε

Είναι τόσο νόστιμα και αφράτα που θα τα φτιάχνετε συνέχεια

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN