10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
15-20 λεπτά
Χρόνος στο τηγάνι
Εύκολο
Δυσκολία
19
Κομμάτια
Πεντανόστιμα Τυροπιτάρια στο τηγάνι μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 600-650 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 300 γρ νερό
- 1,5 κτγ αλάτι
- 1 κτσ ξίδι λευκό
- 50 γρ ελαιόλαδο
- Πιπέρι
Για την γέμιση
- 550 γρ τυρί φέτα
- 1 μέτριο αυγό
- Πιπέρι
Για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , το αλάτι , το ελαιόλαδο , το ξίδι , το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 50 γραμμαρίων.
- Τα σκεπάζουμε να μην μας ξεραθούν.
- Σε ένα μπολ σπάμε το τυρί φέτα και προσθέτουμε το αυγό , το πιπέρι και το ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ανοίγουμε τα μπαλάκια με έναν πλάστη όσο το μέγεθος μιας παλάμης , τα αλείφουμε με ηλιέλαιο και βάζουμε ακριβώς στο κέντρο της ζύμης λίγη από την γέμιση.
- Κλείνουμε σε φάκελο και αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένα με μια μεμβράνη.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μπαλάκια.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και το αφήνουμε να κάψει.
- Προσθέτουμε τα τυροπιτάρια λίγα κάθε φορά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Τα βάζουμε σε μικρό χαρτί να στραγγίξουν.
- Τα πιο νόστιμα τυροπιτάρια που έχετε δοκομάσει.
Φτιάτε τα για σας και την οικογένεια σας!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ: