Χρώματα ζαχαροπλαστικής, Τζελ και Υγρά!
Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ φέρουν έναν βασικό τύπο χρωστικών τροφίμων, ένα υγρό με βάση το νερό που έρχεται σε κόκκινο, μπλε, πράσινο και κίτρινο χρώμα. Αυτός ο τύπος χρωματισμού τροφίμων λειτουργεί αρκετά καλά για τους περισσότερους σκοπούς. Μπορείτε να βάψετε πασχαλινά αυγά με αυτό, να γίνετε δημιουργικοί με τα χρώματα του κέικ και ακόμη και να τα προσθέσετε σε ποτά για να τους δώσετε ένα ιδιαίτερο όμορφο χρώμα της αρεσκείας σας. Αλλά όταν στοχεύετε σε ένα πραγματικά έντονο, ζωντανό χρώμα, όπως το χαρακτηριστικό κόκκινο της τούρτας Red Velvet, ο χρωματισμός τροφίμων μπορεί να προκαλέσει πολλή απογοήτευση γιατί πρέπει να προσθέσετε πολύ για να αποκτήσετε αυτό το έντονο χρώμα. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για τις περισσότερες συνταγές, καθώς μια κουταλιά της σούπας από αυτό που είναι βασικά νερό δεν πρόκειται να επηρεάσει πολύ το αποτέλεσμα.
Μου αρέσει να χρησιμοποιώ χρωστικές τροφίμων τζελ για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Αυτές οι χρωστικές τροφίμων, μερικές φορές ονομάζονται και χρώματα γλάσου, έχουν συνήθως σιρόπι καλαμποκιού και/ή βάση γλυκερίνης και πολύ, πολύ πιο έντονο χρώμα από τα κανονικά χρώματα τροφίμων. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα για τον χρωματισμό. Μερικές φορές χρειάζονται μόνο μερικές σταγόνες, για να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα χρώματος (ή καλύτερα) όπως θα κάνατε με αρκετές φορές τον κανονικό χρωματισμό τροφίμων. Λιγότερο υγρό σημαίνει ότι αυτά τα χρώματα θα λειτουργήσουν καλύτερα σε καραμέλες και παγωτά, όπου η ποσότητα υγρού στην τελική συνταγή μπορεί να είναι αρκετά σημαντική. Δεδομένου ότι χρησιμοποιειούμε μικρότερη ποσότητα, διαρκούν περισσότερο από άλλα χρώματα. Τα χρώματα τζελ τα βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.
Δείτε τη Συνταγη για Red velvet Cake πατώντας τα κόκκινα γράμματα
Δείτε τη Συνταγή για υπέροχους μπεζέδες ζαχαροπλαστείου πατώντας τα κόκκινα γράμματα