45'
Χρόνος Εκτέλεσης
20'
Χρόνος Ψησίματος
Μετριο
Δυσκολία
10
Μερίδες
Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και ζουμερά κανελόνια με κιμά και όλη η οικογένειακαι σεις θα ενθουσιαστείτε
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 πακέτο κανελόνια
- 600 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 250 μλ σάλτσα
- 1/2 κούπα αλεύρι
- 4 φλιτζάνια γάλα
- 250 γρ βούτυρο
- 200 γρ κασέρι
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι καγιεν
- αλάτι
- 1 κρεμμυδι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το γάλα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει
- Ρίχνουμε το κασέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
- Σε ένα τηγάνι θα ρίξουμε ελαιόλαδο και θα τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι .
- Θα ρίξουμε τον μοσχαρίσιο τον κιμά και θα το σπάσουμε καλά σε μέτρια φωτιά.
- Τον μαγειρεύουμε για λίγο και προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ από την μπεσαμέλ που φτιάξαμε.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι καγιέν αν χρειάζεται.
- Σε ένα πυρέξ θα ρίξουμε στο πάτο την μισή δόση απο τον πελτέ ντομάτας.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια χωρίς να τα έχουμε βράσει.
- Προσθέτουμε από πάνω από τα κανελόνια την μπεσαμέλ και τρίβουμε το κασέρι.
- Έπειτα ρίχνουμε τον υπόλοιπο πελτέ ντομάτας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά σκεπασμένο με ένα αλουμινόχαρτο στους 200 c. και για ακόμα 15-20 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο μέχρι να ροδίσει.
- Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.
- Αυτά τα κανελόνια θα είναι τα πιο νόστιμα που έχετε φάει ποτέ σας.
Καλή σας επιτυχία!!!