fbpx

Ζουμερή και Αφράτη Τυρόπιτα Σουφλέ!

10 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

6-8

Κομμάτια

Ζουμερή και Αφράτη Τυρόπιτα Σουφλέ!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το φύλλο

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά (12-14 φύλλα)

Για το ράντισμα

  • 125 γρ. νερό (1/2 κούπα)
  • 125 γρ. Ελαιόλαδο (1/2 κούπα)
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. Γαλα (1 κούπα και 1/4)
  • 500 γρ. Τυρί φέτα
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ


πυρέξ 25χ40 εκ.

Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε μια συσκευασία 12 με 14 φύλλα φύλλα κρούστας για γλυκά.
  2. Λαδωνουμε ένα πυρεξ 25χ40 εκ.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε 4 φύλλα στη βάση του πυρέξ τα 2 αντίθετα μεταξύ τους ώστε να προεξέχουν και τα άλλα 2 σταυρωτά ραντιζοντας τα πολύ καλά.
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το τυρί, τα αυγά, το μπεικιν και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί το τυρί στο μείγμα.
  6. Κόβουμε σε ροδέλες 4 φύλλα, τα αφρατευουμε και τα βάζουμε μέσα στο πυρέξ.
  7. Ραντίζουμε τις ροδέλες και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει το λάδι παντού.
  8. Γυρνάμε προς τα μέσα τις άκρες που προεξέχουν ραντίζοντας.
  9. Βάζουμε αεράτα από πάνω τα υπόλοιπα 4 φύλλα που περίσσεψαν και σπρώχνουμε τις άκρες προς τα κάτω με το πινέλο.
  10. Ραντίζουμε από πανω καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου ανάλογα ο φούρνος(σε περίπτωση που είναι από κάτω πιο λευκή την βάζουμε στην τελευταία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε στην κάτω σχάρα για 5 με 10 λεπτά ακόμη).
  11. Κόβουμε και απολαμβάνουμε.

Καλή σας επιτυχία!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN