10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
6-8
Κομμάτια
Ζουμερή και Αφράτη Τυρόπιτα Σουφλέ!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το φύλλο
- 500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά (12-14 φύλλα)
Για το ράντισμα
- 125 γρ. νερό (1/2 κούπα)
- 125 γρ. Ελαιόλαδο (1/2 κούπα)
- 1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
- 300 γρ. Γαλα (1 κούπα και 1/4)
- 500 γρ. Τυρί φέτα
- 2 μέτρια αυγά
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
πυρέξ 25χ40 εκ.
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε μια συσκευασία 12 με 14 φύλλα φύλλα κρούστας για γλυκά.
- Λαδωνουμε ένα πυρεξ 25χ40 εκ.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε 4 φύλλα στη βάση του πυρέξ τα 2 αντίθετα μεταξύ τους ώστε να προεξέχουν και τα άλλα 2 σταυρωτά ραντιζοντας τα πολύ καλά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το τυρί, τα αυγά, το μπεικιν και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί το τυρί στο μείγμα.
- Κόβουμε σε ροδέλες 4 φύλλα, τα αφρατευουμε και τα βάζουμε μέσα στο πυρέξ.
- Ραντίζουμε τις ροδέλες και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει το λάδι παντού.
- Γυρνάμε προς τα μέσα τις άκρες που προεξέχουν ραντίζοντας.
- Βάζουμε αεράτα από πάνω τα υπόλοιπα 4 φύλλα που περίσσεψαν και σπρώχνουμε τις άκρες προς τα κάτω με το πινέλο.
- Ραντίζουμε από πανω καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου ανάλογα ο φούρνος(σε περίπτωση που είναι από κάτω πιο λευκή την βάζουμε στην τελευταία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε στην κάτω σχάρα για 5 με 10 λεπτά ακόμη).
- Κόβουμε και απολαμβάνουμε.
Καλή σας επιτυχία!