fbpx

Αφράτη Γαλατόπιτα με φύλλο Χωρίς Ζάχαρη!!

15 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

8

Κομμάτια

Αφράτη Γαλατόπιτα με φύλλο Χωρίς Ζάχαρη!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το φύλλο

  • 4 φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 70 γρ. Λιωμένο βούτυρο(4 κ.σ.)

Για τη κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα (4 κούπες)
  • 2 μέτρια αυγά
  • 60 γρ. Ψιλό σιμιγδάλι (3,5 κ.σ.)
  • 60 γρ. Κορν φλάουρ (4 κ.σ.)
  • 150 γρ. Μέλι (1/2 κούπα)
  • 1/2 κ.γ. υγρή βανίλια (2 βανιλινες)
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ. Βούτυρο (2 κ.σ.)

Για το σερβίρισμα

  • Κανέλα
  • Μέλι

Πυρέξ 26 εκ.

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και ανακατεύουμε πάνω στη φωτια μέχρι να πήξει.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο ανακατεύουμε και αφήνουμε τη κρεμα στην άκρη.
  3. Αλείφουμε ένα πυρέξ 26 εκ.με βούτυρο και απλώνουμε 4 φύλλα κρούστας σταυρωτά, ραντίζοντας κάθε φορά με λιωμένο βούτυρο.
  4. Ραντίζουμε με λίγο νερό και ρίχνουμε την κρέμα.
  5. Γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα, ραντίζοντας συνεχώς.
  6. Ρίχνουμε λίγο νερό από πάνω ξανά και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180°C για 1 ώρα.
  7. Αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει και σερβίρουμε με μέλι και κανέλα!

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN