fbpx

Αφράτα Τυροκούλουρα | Συνταγή!!

20΄

Χρόνος Εκτέλεσης

2 ώρες

Χρόνος Αναμονής

20'

Χρόνος Ψησίματος

Μέτριο

Δυσκολία

8

Μερίδες

Αφράτα Τυροκούλουρα από τα βάθη της Ανατολής

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το προζύμι:

  • 140 γρ γάλα
  • 130 γρ νερό
  • 9 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 140 γρ αλεύρι για τσουρέκι

Για την ζύμη:

  • 1 αυγό
  • 50 γρ ηλιέλαιο
  • 2 κτσ γιαούρτι
  • 550 γρ αλεύρι για τσουρέκι
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1 κτσ βούτυρο

Για την γέμιση:

  • 2 κτσ βούτυρο
  • 500 γρ τυρί φέτα

Για το άλειμμα:

  • 1 αυγό
  • 2 κτσ γάλα
  • 1 κτσ ηλιέλαιο
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ θα ανακατέψουμε 130γρ νερό, 140γρ γάλα, 9γρ μαγιά ,1κτσ ζάχαρη και τα 140 γρ αλεύρι για τσουρέκι και θα αφήνουμε για 1 ώρα να ενεργοποιηθεί η μαγιά !Σε περίπτωση που δεν βγάλει φυσαλίδες δεν προχωράμε την συνταγή γιατί απλά δεν ενεργοποιήθηκε η μαγιά και πρέπει να ξαναβάλουμε τα υλικά από την αρχή !
  2. Μετά από 1 ώρα Βγάζουμε την μεμβράνη και ρίχνουμε μέσα στο προζύμι 1 αυγό,50γρ ηλιέλαιο, 2κτσ γιαούρτι, 550γρ αλεύρι για τσουρέκι,1 κτγ αλάτι ,εκτός τη 1 κτσ βούτυρο που βάζουμε στο τέλος του ζυμώματος.
  3. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  4. Χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια και τα αφήνουμε για αλλά 30 λεπτά να ξεκουραστούν σκεπασμένα με μεμβράνη να μην ξεραθούν.
  5. Μετά από τα 30 λεπτά παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι και το χωρίζουμε στην μέση.
  6. Ανοίγουμε με τον πλάστη και με ένα πινέλο βάζουμε στο κέντρο μαλακό βούτυρο Αγελαδινό ή Μαργαρίνη.
  7. Τα γεμίζουμε με  καλής ποιότητας Ελληνική φέτα, κλείνουμε το ζυμάρι και πατάμε με το δάχτυλο από την μία άκρη μέχρι την άλλη.
  8. Ρολάρουμε μέχρι να μας ανοίξει το ζυμάρι περίπου 1 πόντο να ναι το Κορδόνι!!
  9. Κάνουμε στην μέση κόμπο και ξανά περνάμε τις άκρες από μέσα από τον κύκλο και δένουμε τις 2 άκρες προς τα μέσα.
  10. Τα αλείφουμε με 1 αυγό, 2κτσ γαλα και 1κτσ ηλιέλαιο .
  11. Από πάνω πασπαλίζουμε και σουσάμι.
  12. Αφού τα σκεπάσουμε με μεμβράνη να μην ξεραθούν , τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30-40′ λεπτα
  13. Ψήνουμε στους 180c σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σας.
  14. Τέλος αλείφουμε φρέσκο βούτυρο στα ζεστά τυροκούλουρα

Είναι αφράτα και πεντανόστιμα και είναι ιδανικά για κολατσό στην δουλειά ή στο σχολείο!!

Καλή σας Επιτυχία!!!

 

Δείτε το βίντεο:

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN