fbpx

Ομελέτα Φούρνου με ότι έχεις στο ντουλάπι!

10 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

1 ώρα

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

6

Μερίδες

Ομελέτα Φούρνου με ότι έχεις στο ντουλάπι!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τη βάση

  • 3 μέτριες πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • πιπέρι

Για την ομελέτα

  • 6 μέτρια αυγά
  • 150 ml Κρέμα Γάλακτος light 12% Λιπαρά ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη

Για τα λαχανικά

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ

πυρέξ 20×30

www.olympos.gr

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι ανακατεύοντας καλά.
  2. Στρώνουμε τα λαχανικά σε ένα πυρέξ 20×30 cm και ψήνουμε στον αέρα στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  4. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά, την Κρέμα Γάλακτος light 12% Λιπαρά ΟΛΥΜΠΟΣ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ρίγανη.
  6. Στρώνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά πάνω από τις μελιτζάνες και ρίχνουμε το μείγμα αυγών από πάνω, φροντίζοντας να πάει παντού.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
  8. Αφήνουμε την ομελέτα να σταθεί 5 λεπτά πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε ζεστή.

Καλή επιτυχία!

5/5

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN