10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
6
Μερίδες
Ομελέτα Φούρνου με ότι έχεις στο ντουλάπι!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη βάση
- 3 μέτριες πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
- 1 μελιτζάνα, κομμένη σε ροδέλες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 πρέζες αλάτι
- πιπέρι
Για την ομελέτα
- 6 μέτρια αυγά
- 150 ml Κρέμα Γάλακτος light 12% Λιπαρά ΟΛΥΜΠΟΣ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
Για τα λαχανικά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 40 γρ. Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ
πυρέξ 20×30
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι ανακατεύοντας καλά.
- Στρώνουμε τα λαχανικά σε ένα πυρέξ 20×30 cm και ψήνουμε στον αέρα στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά, την Κρέμα Γάλακτος light 12% Λιπαρά ΟΛΥΜΠΟΣ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ρίγανη.
- Στρώνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά πάνω από τις μελιτζάνες και ρίχνουμε το μείγμα αυγών από πάνω, φροντίζοντας να πάει παντού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
- Αφήνουμε την ομελέτα να σταθεί 5 λεπτά πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε ζεστή.
Καλή επιτυχία!
5/5