fbpx

Αφράτη Τυρόπιτα στο Τσακ Μπαμ!(Συνταγή Φούρνου)

15΄

Χρόνος Εκτέλεσης

15'

Χρόνος Αναμονής

35'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

8

Μερίδες

Φτιάξτε την πιο εύκολη λαχταριστή Τυρόπιτα στο τσακ μπαμ!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 730 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 250 γρ βούτυρο
  • 1 κτσ αλάτι
  • 330 μλ ανθρακούχο νερό
  • 400 γρ τυρί φέτα
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κτσ γάλα
  • 1 κρόκο
  • ταψί=38 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε 730 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ ρίχνουμε το μπέικεν μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε 330 μλ ανθρακούχο νερό.
  3. Ανακατεύουμε ελαφρώς και στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο που έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη.
  5. Έπειτα αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  6. Παίρνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε 2 κομμάτια. Σε ένα ταψί 38 εκ.
  7. Αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ένα κομμάτι της ζύμης.
  8. Μόλις το ανοίξουμε καλά ρίχνουμε τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
  9. Βάζουμε πάνω από το τυρί φέτα κομματάκια βούτυρο.
  10. Συνεχίζουμε και με έναν πλάστη ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι της ζύμης.
  11. Αφού το βάλουμε μέσα στο ταψί με το χέρι μας σχηματίζουμε τα κομμάτια της πίτας .
  12. Αλείφουμε την πίτα με 2κτσ γάλα και 1 κρόκο.
  13. Μόλις την αλείψουμε την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-35 λεπτά στους 180 c.

Την αφήνουμε να κρυώσει και η πίτα μας είναι έτοιμη πεντανόστιμη και τόσο εύκολη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γέμιση θέλετε.

Είναι πανεύκολη που μέσα σε λίγη ώρα έχετε έτοιμη σπιτική πίτα για σας την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας!!!

Καλή σας επιτυχία!!!

Δείτε το βίντεο:

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN