50'
Χρόνος Εκτέλεσης
90'
Χρόνος Ψησίματος
Μέτριο
Δυσκολία
10
Μερίδες
Πεντανόστιμα Γεμιστά με μανιτάρια!!!Θα τα λατρέψετε
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 καρότο
- 2 κρεμμύδια
- 2 ντομάτες
- 2 κολοκυθάκια στρογγυλα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 3 πράσινες πιπεριές
- 1,5 κτσ ρύζι γλασσέ για κάθε πιπεριά
- 70 μλ ελαιόλαδο
- 2 κτσ πελτέ ντομάτας
- 2 κτγ αλάτι
- 1/2 ματσάκι μαιντανό
- 6 φύλλα δυόσμο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λίγο πιπέρι
- 7 μανιτάρια
- 500 γρ νερό
- 2 κτγ πελτέ ντομάτας
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 κτγ αλάτι
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές , τις ντομάτες και τα στρογγυλά κολοκυθάκια.
- Τρίβουμε στον ρεντέ το καρότο , κόβουμε σε μικρά κομματάκια το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου.
- Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, και από τα κολοκυθάκια και τα πολτοποιούμε.
- Σε ένα τηγάνι αφού προσθέσουμε το ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι το καρότο και το ρύζι γλασέ(1,5 κτσ για κάθε πιπεριά).
- Στην συνέχεια αφού τα τσιγαρίσουμε για 2 λεπτά προσθέτουμε τον πολτό και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε να βράζουμε για ακόμα 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και στην συνέχεια αφού ψιλοκόψουμε τον μαιντανό και τα φύλλα δυόσμου τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στην γέμιση.
- Τα ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί και έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά.
- Γεμίζουμε μία μία τις πιπεριές τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι 25χ30.
- Μέσα σε 500 γρ νερό διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας, ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και το ελαιόλαδο και το περιχύνουμε γύρω γύρω από τα γεμιστά.
- Εάν χρειαστεί προσθέτουμε εξτρά νερό.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 c για 1 ώρα σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και για ακόμα 30 λεπτά αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.
- Μόλις ψηθούν τα γεμιστά είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
- Ένα πεντανοστιμο και νηστίσιμο φαγητό που θα το φτιάχνετε συνέχεια.
Καλή σας επιτυχία!!!
Βάζουμε και τα μανιτάρια.