20'
Χρόνος Εκτέλεσης
10΄-11'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
75
Κουραμπιέδες
Κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα. Μια συνταγή παραδοσιακή χωρίς μπέικεν !!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 800 γρ αλεύρι Γ.ΟΧ
- 500 γρ βούτυρο τύπου Κερκύρας(σε θερμοκρασία δωματίου)
- 200 γρ ζάχαρη άχνη
- 100 γρ αμύγδαλα
- 2 βανιλίνες
- 1 κτσ ροδόνερο
Για το πασπάλισμα
- 300 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 κτσ κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 c για 10-11 λεπτά.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ στην κατάψυξη και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη.
- Ανακατεύουμε αρχικά το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη με μια μαρίζ και έπειτα χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 5-7 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις βανιλίνες και το ροδόνερο και χτυπάμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι Γ.Ο.Χ και ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Σπάμε σε έναν πολυκόφτη τα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε μέσα στην ζύμη.
- Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να μετράμε 25 γρ. ένα ένα κομμάτι.
- Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και κάνουμε με το δάχτυλό μας ένα μικρό βαθούλωμα πάνω σε κάθε κουραμπιέ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 c για 10-11 λεπτά.
- Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και 1 κτσ κορν φλάουρ.
Οι Κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα είναι έτοιμοι να τους απολαύσετε.
Υπέροχοι για το γιορτινό σας τραπέζι!!
Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!
Δείτε το βίντεο: