fbpx

Κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα| Συνταγή

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

10΄-11'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

75

Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα. Μια συνταγή παραδοσιακή χωρίς μπέικεν !!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 800 γρ αλεύρι Γ.ΟΧ
  • 500 γρ βούτυρο τύπου Κερκύρας(σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ αμύγδαλα
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κτσ ροδόνερο

Για το πασπάλισμα

  • 300 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κτσ κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 c για 10-11 λεπτά.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ στην κατάψυξη και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη.
  4. Ανακατεύουμε αρχικά το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη με μια μαρίζ και έπειτα χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 5-7 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τις βανιλίνες και το ροδόνερο και χτυπάμε για 1 λεπτό.
  6. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι Γ.Ο.Χ και ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
  7. Σπάμε σε έναν πολυκόφτη τα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε μέσα στην ζύμη.
  8. Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να μετράμε 25 γρ. ένα ένα κομμάτι.
  9. Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και κάνουμε με το δάχτυλό μας ένα μικρό βαθούλωμα πάνω σε κάθε κουραμπιέ.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 c για 10-11 λεπτά.
  11. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και 1 κτσ κορν φλάουρ.

Οι Κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα είναι έτοιμοι να τους απολαύσετε.

Υπέροχοι για το γιορτινό σας τραπέζι!!

 

Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!

Δείτε το βίντεο:

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top