Πώς στολίζουμε μπισκότα βουτύρου με ζαχαράπαστα,όμορφες Πασχαλινές ιδέες
Η συνταγη που θα ακολουθήσουμε είναι του Livekitchen, Απίθανα Μπισκότα με μόνο 3 Υλικά.
Συνταγή για Μπισκότα
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 250 γρ βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)
- 125 γρ ζάχαρη άχνη
- 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στο μίξερ 250 γρ βούτυρο αφού το έχουμε αφήσει να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε μαζί 125 γρ ζάχαρη άχνη.
- Τα αφρατεύουμε καλά για περίπου 4-5 λεπτά και προσθέτουμε 400γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ σιγά σιγά αφού το έχουμε κοσκινίσει πρώτα.
- Μετά από λίγο αφού έχει σχηματιστεί η ζύμη την ρίχνουμε σε μια μεμβράνη και την βάζουμε μέσα στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Μετά απο 10 λεπτά την βγάζουμε. Επειδή θα τα στολίσουμε με ζαχαρόπαστα, για να μην χαλάσει το σχήμα κατά την μεταφορά τους στο ταψί, θα βάλουμε τη λαδόκολλα στην επιφάνεια που θα δουλέψουμε τα μπισκότα, θα πάρουμε ζύμη, θα την ανοίξουμε με πλάστη πάνω στην λαδόκολλα και θα ¨κόψουμε¨ τα σχήματά μας πάνω στην λαδόκολλα. Θα βάλουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα στο ταψί που θα ψήσουμε τα μπισκότα.
5.Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-15 λεπτά στους 180 c
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλα και τα στολίζουμε με ζαχαρόπαστα.
Πόσα κομμάτια βγάζει η συνταγη;
Η συνταγή βγάζει 30 κομμάτια για μπισκότα ύψους 9εκ. και πάχους 0,5 εκ. Μπορείτε να τα κάνετε και πιο χοντρά αν θέλετε
Για 30 μπισκότα Κοτοπουλάκια θα χρειαστούμε:
- 250 γρ κίτρινη ζαχαρόπαστα
- 150 γρ λευκή ζαχαρόπαστα
- Ελάχιστη μαύρη για τα μάτια
- Ελάχιστη πορτοκαλί για το ράμφος
- Νισεστε για το άνοιγμα της ζαχαρόπαστας
- Μαύρο Μαρκαδόρο Ζαχαροπλαστικής
Εργαλεία που θα χρειαστούμε:
- Κουπάτ σε σχήμα αυγού 9 εκ.
- Κοπίδι ζαχαροπλαστικής
- πινέλο
- Οδοντωτό κουπάτ
- Πλάστη ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε στην επιφάνεια εργασίας λίγο νισεστέ, ώστε να μην κολλάει η ζαχαρόπαστα. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο την κίτρινη ζαχαρόπαστα και κόβουμε με το κουπάτ του αυγού, με το ίδιο κουπάτ που κάναμε τα μπισκότα
- Βρέχουμε με το πινέλο ή με το δάχτυλό μας με ελάχιστο νερό το μπισκότο και κολλάμε πάνω τη ζαχαρόπαστα
- Για να κάνουμε το τσόφλι του αυγού ανοίγουμε σε φύλλο τη λευκή ζαχαρόπαστα, την κόβουμε με το κουπάτ του αυγού και χωρίζουμε στη μέση κόβοντάς την με το κοπίδι ζαχαροπλαστικής. Με οδοντωτό κουπάτ πατάμε το πάνω μέρος απ τη ζαχαρόπαστα ώστε να γίνει η όψη σπασμένου. Αν δεν έχουμε οδοντωτό κουπάτ , μπορούμε να κάνουμε τα σπασίματα με το κοπίδι, κόβοντας το πάνω μέρος της ζαχαρόπαστας σε τρίγωνα
- Κολλάμε την λευκή ζαχαρόπαστα πάνω στην κίτρινη βάζοντας ελάχιστο νερό
- Κάνουμε το ράμφος με πορτοκαλί ζαχαροπαστα, σχηματίζοντας μικρα τετραγωνα ,ενώνουμε τις δυο απέναντι γωνίες και τσακίζουμε στη μέση.Κολλάμε το ράμφος στο κοτοπουλάκι με λίγο νερό
- Κάνουμε τα ματάκια με λευκή και μαύρη ζαχαρόπαστα. Ανοίγουμε με τα χέρια μας ( αν δεν έχουμε κουπατ ) σε στρόγγυλο σχήμα πρώτα τη λευκή ζαχαρόπαστα κι έπειτα σε μικρότερο στρόγγυλο σχήμα τη μαύρη ζαχαρόπαστα. Το μαύρο χρώμα στα μάτια μπορούμε να το κάνουμε με μαρκαδοράκι ζαχαροπλαστικής
Για 30 μπισκότα Κουνελάκια θα χρειαστούμε
- 250 γρ. λευκη ζαχαρόπαστα
- 50 γρ. ροζ ζαχαρόπαστα
- Μαύρο Μαρκαδόρο ζαχαροπλαστικής
- Ροζ Χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πούδρα
- Νισεστέ
Εργαλεία που θα χρειαστούμε:
- Κουπάτ κεφάλι κουνελάκι 9 εκ.
- Κουπάτ μικρή καρδούλα για την μύτη
- Κοπίδι ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
- Ανοίγουμε σε φύλλο την λευκη ζαχαρόπαστα και κόβουμε σχήματα με το κουπάτ κουνελάκι, με το ίδιο κουπατ που κόψαμε τη ζύμη των μπισκότων
- Βρέχουμε ελάχιστα με λίγο νερό το μπισκότο και κολλάμε προσεκτικα τη ζαχαρόπαστα
- Ανοίγουμε τη ροζ ζαχαρόπαστα και κόβουμε με το κουπατ καρδούλας, η καρδούλα είναι η μύτη, την κολλάμε με λίγο νερό πάνω στη λευκή
- Τα αυτιά τα κάνουμε με τη ροζ ζαχαρόπαστα , την οποία κόβουμε με το κουπάτ απ το κουνελάκι. Χρησιμοποιούμε μόνο το μέρος του κουπάτ με τα αυτάκια. Τα κόβουμε περιμετρικά μικρότερα με το κοπίδι ζαχαροπλαστικης. Κολλάμε τα ρόζ αυτάκια με ελάχιστο νερό πάνω στη λευκή ζαχαρόπαστα
- Κάνουμε με το κοπίδι χαρακιές δεξιά και αριστερά από τη μύτη και βάφουμε λίγο τα μάγουλα με χρώμα ζαχαροπλαστικής πούδρα με τη βοήθεια ενός πινέλου
- Τα ματάκια και το στόμα είναι με μαύρο μαρκαδοράκι ζαχαροπλαστικής
Για να 30 Μπισκότα Πασχαλίτσες θα χρειαστούμε :
- 250 γρ κόκκινη ζαχαρόπαστα
- 150 γρ μαύρη ζαχαρόπαστα
- Ελάχιστη λευκή ζαχαρόπαστα για τα μάτια
- Μαύρο μαρκαδόρο ζαχαροπλαστικής
Εργαλεία που θα χρειαστούμε
- Στρόγγυλο κουπάτ ζαχαροπλαστικής 8 εκ.
- Κοπίδι ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
- Ανοίγουμε σε φύλλο την κόκκινη ζαχαρόπαστα και κόβουμε με το κουπάτ που κόψαμε τη ζύμη των μπισκότων
- Ανοίγουμε σε φύλλο και τη μαύρη ζαχαρόπαστα και κόβουμε με το ίδιο στρόγγυλο κουπάτ
- Εφαρμόζουμε τη μαύρη ζαχαρόπαστα πάνω στην κόκκινη, στην άκρη της ώστε να κόψουμε τη μαυρη και την κοκκινη μαζι . Θα αφαιρεθει το κοκκινο τμημα και θα προστεθει το μαυρο.
- Κολλάμε το κόκκινο μέρος πάνω στο μπισκότο , βρέχοντας ελάχιστα το μπισκότο με νερό, το ίδιο κάνουμε και με το μαύρο μέρος που κόψαμε
- Με το κοπίδι τραβάμε ελαφρά μια γραμμή κατά μήκος του κόκκινου μέρους της ζαχαρόπαστας. Δεξιά και αριστερά βάζουμε ασύμμετρες μαύρες βούλες από ζαχαρόπαστα τις οποίες κολλάμε με νερό.
- Τα μάτια τα σχηματίζουμε με το χέρι ή με μικρό στρόγγυλο κουπάτ κάνοντας μεγαλύτερο το λευκο μέρος, ενώ το μαύρο μπορούμε να το κάνουμε είτε με μαύρη ζαχαρόπαστα ,είτε με μαύρο μαρκαδόρο ζαχαροπλαστικής
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
- Η ζαχαρόπαστα κολλάει πάνω στο μπισκότο με ελάχιστο νερό, μη βρέξετε πολύ γιατι το μπισκότο δεν θα είναι τραγανό
- Ζαχαρόπαστα με ζαχαρόπαστα κολλάνε μεταξύ τους με νερό
- Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα στολίσετε με ζαχαρόπαστα
- Αν δεν έχουμε στρόγγυλο κουπάτ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ποτήρι με το άνοιγμα του στόμιού του να είναι ιδίων εκατοστών με τα μπισκότα που θέλουμε να φτιάξουμε. Με το ίδιο ποτήρι θα κόψουμε και τη ζαχαρόπαστα που θα τα στολίσουμε
Για να κάνουμε όμορφα μπισκότα για γενέθλια, γιορτή, για δώρο ή ακόμη και για μια εκδηλωση δεν χρειάζεται να είμαστε επαγγελματίες και να έχουμε όλα τα εργαλεία. Μπορούμε με διάφορα εργαλεία που έχουμε στην κουζίνα μας , με μεράκι,αγάπη και φαντασία να καταφέρουμε το πιο όμορφο αποτέλεσμα!
Καλή Επιτυχία!!!