fbpx

Σοκολατένια Αυγά με Ζαχαρόπαστα

Πώς Στολίζουμε Σοκολατένια Αυγα με Ζαχαρόπαστα;

Για 4 σοκολατένια αυγά κοτοπουλάκια των 15 εκ. θα χρειαστούμε

  • 400 γρ. κίτρινη ζαχαρόπαστα
  • 250 γρ λευκή ζαχαρόπαστα
  • Ελάχιστη μαύρη ζαχαρόπαστα (μάτια)
  • Ελάχιστη πορτοκαλι (ράμφος)
  • Ροζ ή ότι χρώμα της επιλογής θέλετε(λουλουδάκια)
  • 250 γρ. πράσινη ζαχαρόπαστα για την βάση
  • Νισεστέ για το άνοιγμα της ζαχαρόπαστας

Τα εργαλεία που θα χρειαστούμε είναι

  • Μικρό πλάστη ή πλάστη αντικολλητικό ζαχαροπλαστικής
  • Κόλλα ζαχαροπλαστικής
  • Ένα πινελάκι για την κόλλα
  • Κουπάτ μικρό στρόγγυλο ή μύτη από κορνέ
  • Κοπίδι ζαχαροπλαστικής
  • Κουπάτ λουλούδι – μαργαρίτα
  • 4 δισκάκια για βάση

Εκτέλεση

  1. Σκουπίζουμε καλά το αυγό ώστε να φύγουν τυχόν εξογκώματα από την σοκολάτα, πρέπει να φοράμε γάντια για να μην μεταφέρουμε τη θερμοκρασία των χεριών μας στη σοκολάτα
  2. Ανοίγουμε σε φύλλο την κίτρινη ζαχαρόπαστα, τόσο ώστε να καλύπτει κάτι περισσότερο απ την γραμμή που ενώνονται τα δύο κομμάτια του αυγού
  3. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την κόλλα ζαχαροπλαστικής και καλύπτουμε με την κίτρινη ζαχαρόπαστα
  4. Δουλεύουμε τη ζαχαρόπαστα από μέσα προς τα έξω και πιέζουμε πολύ ελαφρά με το χέρι μας για να μην κάνει φουσκάλες και να μην τσαλακώνεται
  5. Αφού κολλήσει κόβουμε κατά μήκος της γραμμής ένωσης των δύο τμημάτων του αυγού με το ειδικο κοπιδι.και αφαιρούμε την περίσσεια ζαχαρόπαστα. Προσοχή το κοπίδι πρέπει αν είναι πλαστικό για να μην χαράξουμε τη σοκολάτα.
  6. Ανοίγουμε τη λευκή ζαχαρόπαστα , τόσο ώστε να καλύπτει το μισό αυγό σε ύψος και σε πλάτος να φτάνει ως τη γραμμή και να καλύπτει την κίτρινη ζαχαρόπαστα
  7. Την πάνω μεριά της λευκής ζαχαρόπαστας την κόβουμε με το ειδικό κοπίδι σε τρίγωνα ασύμμετρα σχήματα για να δώσουμε την όψη του σπασμένου αυγού
  8. Αλείφουμε τη μια μεριά της με κόλλα ζαχαροπλαστικής και την κολλάμε πολύ προσεκτικά πάνω στην κίτρινη, ξεκινωντας πάντα από τη μέση και πριν την κολλήσουμε ελέγχουμε το πλάτος της ώστε να καλύπτει την κίτρινη
  9. Κολλάμε τη λευκή πάνω στην κίτρινη και κόβουμε ότι περισσεύει
  10. Φτιάχνουμε τα μάτια , κόβουμε με στρόγγυλο κουπάτ λευκή ζαχαρόπαστα στο επιθυμητό μέγεθος. Αν δεν έχουμε κουπάτ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την μεγάλη πλευρά από μία μύτη κορνε. Κολλάμε τα μάτια με κόλλα ζαχαροπλαστικής ή ελάχιστο νεράκι. Το εσωτερικό το κάνουμε μικρότερο μαύρη ζαχαρόπαστα και μέσα βάζουμε ακόμη λίγη λευκή ζαχαρόπαστα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες
  11. Κάνουμε το ράμφος και κόβουμε σε τετράγωνο σχήμα πορτοκαλί ζαχαρόπαστα, ενώνουμε τις δύο απέναντι γωνίες, τσαλακώνοντας στη μέση και κολλάμε στο αυγό με λίγο νερό
  12. Τα μαλλιά τα φτιάχνουμε με κίτρινη ζαχαρόπαστα, ανοίγοντας κορδόνια με τα χέρια μας και τα κολλάμε με νερό
  13. Αλείφουμε τη βάση με κόλλα ζαχαροπλαστικής , ανοίγουμε πράσινη ζαχαρόπαστα στο μέγεθος της βάσης, κολλάμε πάνω στη βάση και κόβουμε την περίσσεια ζαχαρόπαστα. Φτιάχνουμε κι ένα χοντρό κορδόνι από πράσινη ζαχαροπαστα ώστε να κάνουμε τη θήκη για να «πατήσει» πάνω το αυγό. Κολλάμε τη θήκη που φτιάξαμε πάνω στη βάση με κολλα ζαχαροπλαστικης
  14. Τοποθετούμε το αυγό στη βάση του πατώντας το ελαφρώς
  15. Μπορούμε να φτιάξουμε με το κουπάτ μαργαρίτες και να στολίσουμε τη βάση, αλλά και το κοτοπουλάκι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες

Για 3 Σοκολατένιες Πασχαλίτσες των 15 εκ. θα χρειαστούμε

  • 200 γρ. κόκκινη ζαχαρόπαστα
  • 150 γρ. μαύρη ζαχαρόπαστα
  • Λίγη λευκη ( μάτια –λουλούδια)

Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα ίδια με τα κοτοπουλάκια.

Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε σε φύλλο την κόκκινη ζαχαρόπαστα.
  2. Αλείφουμε το αυγό με κόλλα ζαχαροπλαστικης, φορώντας γάντια και κολλάμε προσεκτικά την κόκκινη ζαχαρόπαστα κατά μηκος του αυγού , έτσι ώστε να καλύπτεται μέχρι την γραμμή ένωσης . Ότι περισσεύει το αφαιρούμε με το πλαστικό κοπίδι.
  3. Με ένα στρόγγυλο κουπάτ κόβουμε στρόγγυλο σχήμα μαύρη ζαχαρόπαστα αφου την ανοίξουμε σε φύλλο
  4. Μετράμε το πάνω μέρος του αυγού και ανοίγουμε λίγο ακόμη με τον πλάστη το στρόγγυλο σχήμα
  5. Κολλάμε τη μαύρη ζαχαρόπαστα στην κορυφή του αυγου όπως φαίνεται στην εικόνα
  6. Με στρόγγυλο κουπάτ ή με την ανάποδη μεριά μιας μύτης κορνέ κόβουμε στρόγγυλα μάυρα σχήματα για να φτιάξουμε τις βούλες τις Πασχαλίτσας και τις κολλάμε στο κόκκινο μέρος με ελαχιστο νερό
  7. Φτιαχνουμε τα ματια με λευκή ζαχαρόπαστα , όπως φτιάχνουμε τις βούλες και προσθέτουμε εσωτερικά λίγη μαύρη ζαχαρόπαστα και ελάχιστη λευκη
  8. Το στόμα γίνεται με τη μία μεριά ενός στρόγγυλου κουπάτ, πιέζοντας λίγο και κάνωντας βαθουλώματα δεξια και αριστερα απ το στόμα
  9. Η βάση και η τοποθέτηση γίνεται με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεται στα κοτοπουλάκια

 

Για Σοκολατένιο Αυγό Λαγουδάκι 15 εκ. θα χρειαστούμε

  • Λίγη λευκη ζαχαρόπαστα
  • Λίγη Πορτοκαλι
  • Ελάχιστη Μαυρη
  • Ελάχιστη Ροζ

Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε έιναι τα ίδια με τα παραπάνω, αλλα θα χρειαστούμε και

  1. Κουπάτ κεφάλι λαγουδάκι
  2. Κουπάτ Καρότο

Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε την λευκη ζαχαρόπαστα και κόβουμε με το κουπάτ λαγουδάκι
  2. Κολλάμε πάνω στο αυγό με κόλλα ζαχαροπλαστικής και φορώντας γάντια
  3. Φτιάχνουμε με τα χέρια μας στρόγγυλη τη μύτη με ροζ ζαχαρόπαστα καΙ την κολλάμε με ελάχιστο νερό πατώντας της ελαφρώς ώστε να την κάνουμε λίγο πλατιά
  4. Κάνουμε τα μάτια στρόγγυλα με ελάχιστη μαυρη ζαχαρόπαστα και κολλάμε στην πάνω μεριά της μύτης με λίγο νερό
  5. Τα μουστάκια τα φτιάχνουμε κάνοντας κορδόνια με τα χέρια μας και τα κολλάμε δεξιά και αριστερά της μύτης με λίγο νερό
  6. Για στόμα κάνουμε προσεκτικά μια βούλα, μια μικρή τρυπούλα
  7. Ανοίγουμε την πορτοκαλί ζαχαρόπαστα και κόβουμε το καρότο με το κουπάτ του καρότου, τα φυλλα του καρότου τα κάνουμε με την πράσινη ζαχαρόπαστα
  8. Κολλάμε το καρότο με κόλλα ζαχαροπλαστικης
  9. Κάνουμε χεράκι δίνοντας ένα σχήμα τριγωνικό σε λευκη ζαχαρόπαστα και κάνουμε 3 χαρακιες ώστε να ξεχωρίζουνε τα ¨δάχτυλα¨, κολλάμε με κόλλα ζαχαροπλαστικης
  10. Την βάση την κάνουμε με τον ιδιο τρόπο, όπως περιγράφεται παραπάνω

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:

  • Πρέπει να δουλεύουμε τη ζαχαρόπαστα φορώντας γάντια για να μην υπάρξει κίνδυνος να λιώσει η σοκολάτα από την θερμότητα των χεριών μας
  • Η ζαχαρόπαστα κολλάει πολύ καλά πάνω στο σοκολατένιο αυγό με κόλλα ζαχαροπλαστικής και όχι με νερό. Μπορείτε να βρείτε κόλλα ζαχαροπλαστικής σε συσκευασίες των 25 γρ.
  • Μπορούμε να κολλήσουμε όλα τα μέρη της ζαχαρόπαστας που φτιάχνουμε πάνω στη βάση ζαχαρόπαστας (πάνω στη ζαχαρόπαστα που καλύψαμε το αυγό)με ελάχιστο νερό
  • Καλύπτουμε το μισό αυγό μέχρι εκεί που ενώνονται τα δύο κομμάτια του αυγου
  • Αν δεν έχετε κουπάτ , μπορείτε να εκτυπώσετε απ το διαδικτυο και να τα κάνετε πατιτούρα (αντιγραφή παράστασης) τα σχέδια που επιθυμείτε

Μπορείτε να προμηθευτείτε έτοιμα σοκολατένια αυγά ή και να φτιάξετε μόνοι σας σοκολατένια αυγά στο σπίτι και μετά να τα στολίσετε. Είναι υπέροχη διαδικασία και μπορείτε να την κάνετε μαζί με τα παιδιά σας, χρειάζεται φαντασία και ευχάριστη διάθεση!

Καλή Επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top