fbpx

Δροσερό Γλυκό για τους “Kαύσωνες”!!!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

180'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Φτιάξτε και εσείς ένα πολύ δροσερό γλυκό και απολαύστε το εσείς και η οικογένεια σας!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :


Για τη βάση

  • 450 γρ πτι μπερ γεύση σοκολάτας
  • 200γρ βούτυρο
  • 100 γρ γάλα


Για την κρέμα

  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 11 κτσ κορν
  • φλαουρ
  • 2 βανίλιες
  • 50 γρ βούτυρο
  • 300 γρ ζάχαρη
  • λίγο αλάτι


Για το φρουί ζελέ

  • 200 γρ φρουι ζελε κεράσι
  • 2κτσ ζάχαρη
  • 450 γρ βραστό νερό
  • 450 γρ κρύο νερό
  • Φρούτα της αρεσκείας σας
  • 25×30

Εκτέλεση

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με ένα πολυκόφτη 
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο το γάλα και ανακατεύουμε να γίνει ένα ζυμάρι 
  3. Παίρνουμε ένα ταψί 25χ30 και στρώνουμε το μείγμα καλά. 

Ετοιμασία κρέμας

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα την ζάχαρη χωρίς να ανακατέψουμε και το βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. 
  2. Έπειτα σε ένα μπολ ρίχνουμε τις βανιλίνες το υπόλοιπο γάλα  το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε 
  3. Ανακατεύουμε με το σύρμα και ρίχνουμε το κρύο μείγμα μέσα στο ζεστό και συνεχίζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα!
  4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και το λίγο αλάτι.
  5. Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη όπου να εφάπτεται επάνω στην κρέμα!
  6. Αφήνουμε πρώτα  να πέσει λίγο η θερμοκρασία και και έπειτα  βάζουμε 1 ώρα  στο ψυγείο
  7. ετοιμάζουμε το ζελέ με τις οδηγίες τις εταιρείας  μισή ώρα πριν βγάλουμε το γλυκό απο το ψυγείο 
  8. Βγάζουμε το γλυκό απο το ψυγείο και στρώνουμε τα φρούτα που θέλουμε.
  9. Ρίχνουμε το ζελέ σιγά σιγά με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια του γλυκού
  10. Βάζουμε στο ψυγείο και μετά απο 2 ώρες μπορούμε να απολαύσουμε το γλυκό.

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top