30'
Χρόνος Εκτέλεσης
180'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Φτιάξτε και εσείς ένα πολύ δροσερό γλυκό και απολαύστε το εσείς και η οικογένεια σας!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη βάση
- 450 γρ πτι μπερ γεύση σοκολάτας
- 200γρ βούτυρο
- 100 γρ γάλα
Για την κρέμα
- 1,5 λίτρο γάλα
- 11 κτσ κορν
- φλαουρ
- 2 βανίλιες
- 50 γρ βούτυρο
- 300 γρ ζάχαρη
- λίγο αλάτι
Για το φρουί ζελέ
- 200 γρ φρουι ζελε κεράσι
- 2κτσ ζάχαρη
- 450 γρ βραστό νερό
- 450 γρ κρύο νερό
- Φρούτα της αρεσκείας σας
- 25×30
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με ένα πολυκόφτη
- Προσθέτουμε το βούτυρο το γάλα και ανακατεύουμε να γίνει ένα ζυμάρι
- Παίρνουμε ένα ταψί 25χ30 και στρώνουμε το μείγμα καλά.
Ετοιμασία κρέμας
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα την ζάχαρη χωρίς να ανακατέψουμε και το βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
- Έπειτα σε ένα μπολ ρίχνουμε τις βανιλίνες το υπόλοιπο γάλα το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε
- Ανακατεύουμε με το σύρμα και ρίχνουμε το κρύο μείγμα μέσα στο ζεστό και συνεχίζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα!
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και το λίγο αλάτι.
- Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη όπου να εφάπτεται επάνω στην κρέμα!
- Αφήνουμε πρώτα να πέσει λίγο η θερμοκρασία και και έπειτα βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο
- ετοιμάζουμε το ζελέ με τις οδηγίες τις εταιρείας μισή ώρα πριν βγάλουμε το γλυκό απο το ψυγείο
- Βγάζουμε το γλυκό απο το ψυγείο και στρώνουμε τα φρούτα που θέλουμε.
- Ρίχνουμε το ζελέ σιγά σιγά με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια του γλυκού
- Βάζουμε στο ψυγείο και μετά απο 2 ώρες μπορούμε να απολαύσουμε το γλυκό.