50'
Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα
Χρόνος Αναμονής
1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος
Δύσκολο
Δυσκολία
3
Μερίδες
Φτιάξτε πεντανόστιμη μπουγάτσα με κρέμα στο σπίτι σας!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 350 γρ αλεύρι για τσουρέκι
- 200 γρ νερό
- 1 βανίλια
- 1 κτσ ζάχαρη
- 1 κτγ αλάτι
- 40 γρ ελαιόλαδο
- ηλιέλαιο για το άλειμμα
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
- 350 γρ ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 50 γρ κορν φλάουρ
- 50 γρ μαργαρίνη
Εκτέλεση
- Σε ένα μίξερ ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη ,το αλάτι ,την βανίλια ,το ελαιόλαδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
- Αφού γίνει το ζυμάρι το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη και αφού τα αλείψουμε με ηλιέλαιο τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1 ώρα.
- Όσο ξεκουράζεται η ζύμη ξεκινάμε και φτιάχνουμε την κρέμα.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό λίτρο από το γάλα αμυγδάλου και την ζάχαρη και το βάζουμε να ζεσταθεί πάνω στην φωτιά.
- Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε το σιμιγδάλι , το κορν φλάουρ , τις βανιλίνες και προσθέτουμε και το υπόλοιπο μισό απο το γάλα αμυγδάλου.
- Αφού το ανακατέψουμε καλά το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε και την μαργαρίνη.
- Το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
- Πάνω στον πάγκο ρίχνουμε μπόλικο ηλιέλαιο και παίρνουμε το πρώτο ζυμάρι και το ανοίγουμε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει ψιλό φύλλο.
- Αφού το ανοίξουμε καλά βάζουμε μια ποσότητα από την κρέμα και το κλείνουμε καλά.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία και τα υπόλοιπα 2 ζυμάρια.
- Αφού τα κάνουμε όλα τα βάζουμε σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 1 ώρα στους 170 c.
- Μόλις ψηθούν τις αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα,
Πεντανόστιμη και νηστίσιμη μπουγάτσα για μικρούς και μεγάλους!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο