fbpx

Πεντανόστιμη Τούρτα Οreo – Πεντανόστιμo γλυκό

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

150'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

20

Μερίδες

Πεντανόστιμη Τούρτα Οreo - Πεντανόστιμo γλυκό

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την βάση:

  • 6 πακέτα μπισκότα oreo
  • 200 γρ γάλα

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 130 γρ κορν φλάουρ
  • 1 κτσ υγρή βανίλια
  • 2 κτγ κακάο σκόνη
  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 100 γρ αγελαδινό βούτυρο

Για την κρέμα βανίλιας:

  • 800 γρ γάλα
  • 80 γρ κορν φλάουρ
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 κτσ υγρή βανίλια

Για το γλάσο:

  •  200 γρ κουβερτούρα
  • 100 γρ γάλα

Για την σαντιγί:

  • 400 ml κρέμα γάλακτος 38%λιπαρά
  • 100 γρ ζάχαρη

Για το στόλισμα:

  •  μίνι μπισκότα oreo

Ταψί 25×30

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ταψί 25χ30 στρώνουμε μεμβράνη και βουτάμε σε 200γρ γάλα τα μπισκότα ορεο και κάνουμε την βάση
  2.  Στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1,5 λιτρο γάλα, 130γρ κορν φλάουρ,2κτγ κακάο σε σκόνη, 300γρ ζάχαρη, 1κτσ υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει
  3. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 200γρ κουβερτούρα και 100γρ βούτυρο. Με την βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνουμε την κρέμα προσεκτικά πάνω από τα μπισκότα ορεο και έπειτα συνεχίζουμε και βάζουμε μπισκότα σε όλη την επιφάνεια της κρέμας
  4. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη το ταψί
  5. Μετα φτιαχνουμε την κρέμα βανίλιας παίρνοντας μια κατσαρόλα και ρίχνοντας 800γρ γάλα, 80γρ κορν φλάουρ, 100γρ ζάχαρη,  1κτσ υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την λευκή κρέμα πάνω από την άλλη κρέμα 
  6. Αφού κρυώσει λίγο τοποθετούμε μια μεμβράνη αφήνουμε το γλυκο 1/2 ώρα να κρυώσει και έπειτα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει και να μπορέσουμε να το δουλέψουμε
  7. Μόλις παγώσει ξεφορμάρουμε και φτιάχνουμε το γλάσο, σ ενα μπολάκι βαζουμε 200γρ κουβερτούρα που την εχουμε σπασει σε κομματια και ριχνουμε 100γρ καυτο γαλα! Ανακατευουμε μεχρι να ενσωματωθούν και ρίχνουμε προσεκτικά πάνω από το γλυκό
  8. Συνεχίζουμε και φτιάχνουμε την σαντιγί μας και με την βοήθεια ενός κορνέ στολίζουμε την τούρτα
  9. Τοποθετούμε και μινι ορεο για το στόλισμα της τούρτας.
  10. Την βάζουμε 2 ώρες στο ψυγείο να ξεπαγώσει ομαλά

Μετά από 2 ώρες η τούρτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε σε πάρτι,γιορτές η οποιαδήποτε άλλη περίσταση

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top