20'
Χρόνος Εκτέλεσης
20'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
11
Κουλούρια
Φτιάξτε εύκολα κουλούρια Θεσσαλονίκης ! Τραγανά απο έξω και αφράτα απο μέσα!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 400 γρ νερό
- 1,5 κτγ αλάτι
- 1 κτσ ζάχαρη
- 8 γρ ξηρή μαγιά
- 720 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 30 γρ ελαιόλαδο
Για το πασπάλισμα
- 200 γρ νερό+1 κτσ μέλι
- 200 γρ σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 400 γρ χλιαρό νερό , 1 κτσ ζάχαρη μαζί με 8γρ ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε 30γρ ελαιόλαδο, 1,5 κτγ αλάτι και σταδιακά προσθέτουμε 720γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
- Καλύπτουμε το μπολ με μια διαφανής μεμβράνη.
- Ανάβουμε τον φούρνο για 1 λεπτό στους 50 c και αφού περάσει το 1 λεπτό κλείνουμε τον φούρνο και βάζουμε μέσα την ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Μετράμε 100 γρ ζύμη για να πλάσουμε το κάθε κουλούρι.
- Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε 200 γρ νερό μαζί με 1κτσ μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά το μέλι.
- Βουτάμε το κάθε κουλούρι μέσα στο νερό με το μέλι και στην συνέχεια σε μπόλικο σουσάμι.
- Ψήνουμε τα κουλούρια σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 200 c.
- Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
- Τόσο νόστιμα και εύκολα που δεν θα ξαναγοράσετε ποτέ σας κουλούρια γιατί θα τα λατρέψετε
Καλή σας επιτυχία!!