fbpx

Εύκολα Κουλούρια Θεσσαλονίκης – Τύφλα να έχει ο Φούρνος

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

20'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

11

Κουλούρια

Φτιάξτε εύκολα κουλούρια Θεσσαλονίκης ! Τραγανά απο έξω και αφράτα απο μέσα!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη

  • 400 γρ νερό
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 8 γρ ξηρή μαγιά
  • 720 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 30 γρ ελαιόλαδο

Για το πασπάλισμα

  • 200 γρ νερό+1 κτσ μέλι
  • 200 γρ σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 400 γρ χλιαρό νερό , 1 κτσ ζάχαρη μαζί με 8γρ ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  2. Προσθέτουμε 30γρ ελαιόλαδο, 1,5 κτγ αλάτι και σταδιακά προσθέτουμε 720γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  3. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
  4. Καλύπτουμε το μπολ με μια διαφανής μεμβράνη.
  5. Ανάβουμε τον φούρνο για 1 λεπτό στους 50 c και αφού περάσει το 1 λεπτό κλείνουμε τον φούρνο και βάζουμε μέσα την ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  6.  Μετράμε 100 γρ ζύμη για να πλάσουμε το κάθε κουλούρι.
  7.  Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε 200 γρ νερό μαζί με 1κτσ μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά το μέλι.
  8. Βουτάμε το κάθε κουλούρι μέσα στο νερό με το μέλι και στην συνέχεια  σε μπόλικο σουσάμι.
  9. Ψήνουμε τα κουλούρια σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 200 c.
  10. Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
  11. Τόσο νόστιμα και εύκολα που δεν θα ξαναγοράσετε ποτέ σας κουλούρια γιατί θα τα λατρέψετε

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN