fbpx

Εύκολη Νηστίσιμη ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ (Χωρίς ψήσιμο)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

120'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

20

Μερίδες

Εύκολη Νηστίσιμη ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ (Χωρίς ψήσιμο)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την κρέμα:

  • 900 ml γάλα αμυγδάλου
  • 200 ml νερό
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ κορν φλάουρ
  • 360 γρ φρυγανιά

Για το σιρόπι:

  •  500 ml νερό
  • 50 γρ κακάο σκόνη
  • 1 κτσ υγρή βανίλια
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ κουβερτούρα

Για το γλάσσο:

  •  200 γρ κουβερτούρα
  • 100 ml γάλα αμυγδάλου

Για το στόλισμα:

  • 40 γρ καρύδι

Φορμα 40 cm

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 900ml γάλα αμυγδάλου, 200ml νερό, 200γρ ζάχαρη,100γρ κορν φλάουρ, 360 γρ φρυγανιά ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και έπειτα τα αφήνουμε στην άκρη για ξεκούραση
  2. Συνεχίζουμε με το σιρόπι και πάνω στην φωτιά σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 500ml νερό, 50γρ κακάο σε σκόνη,την υγρή βανίλια, 100γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να ζεσταθεί το μείγμα
  3. ‘Υστερα ρίχνουμε και 200γρ κουβερτούρα, απόσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά
  4. Στην συνέχεια βάζουμε πάνω στην φωτιά την κατσαρόλα που είχαμε αφήσει στην άκρη και ρίχνουμε μεσα σαυτήν το μείγμα με την κουβερτούρα.Ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα(χρησιμοποιούμε αντικολλητική κατσαρόλα)και έπειτα μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά
  5. Μέσα σε ένα πυρέξ 40 εκ. ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά σε όλο το πυρέξ. Συνεχίζουμε με το γλάσο και σε 200 γρ κουβερτούρας ρίχνουμε 100 ml ζεστό γάλα αμυγδάλου και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα
  6. Το ρίχνουμε πάνω από το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες
  7. Στολίζουμε με καρύδι και η σοκολατόπιτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε 

Καλή σας Απόλαυση!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top