fbpx

Νηστίσιμη Γλυκάρα!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

120'

Χρόνος Αναμονής

15'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

20

Μερίδες

Νηστίσιμη Γλυκάρα

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την βάση:

  • 60 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 80 γρ ελαιόλαδο
  • 70γρ ζαχαρη
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 250 γρ αλεύρι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για την κρέμα λεμονιού:

  • 600 ml γάλα αμυγδάλου
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 70 γρ κορν φλάουρ
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κτσ υγρή βανίλια

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 400 ml γάλα αμυγδάλου
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 40 γρ κακάο σκόνη
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • 1 κτσ υγρή βανίλια

Για το στόλισμα:

  •  Βατόμουρα

Φόρμα 26 cm

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε να κάνουμε την βάση βάζοντας σε ένα μπολ 60γρ γάλα αμυγδάλου, 80γρ ελαιόλαδο , 70γρ ζάχαρη,1κτγ μπέικεν,250γρ αλεύρι και το ξύσμα απο το λεμόνι.Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Έπειτα βάζουμε την ζύμη πάνω σε μια λαδόκολλα και από πάνω άλλη μια και με την βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε τόσο όσο να χωράει καλά μέσα στην φόρμα (26 ΕΚ).
  2. Βάζουμε την ζύμη μέσα στην φόρμα και έπειτα κόβουμε γύρω γύρω την ζύμη με τον πάτο από ένα ποτήρι.Με το πιρούνι κάνουμε πάντού τρύπες και ύστερα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 13-15 λεπτά στους 200 c.Mόλις ψηθεί αλείφουμε γάλα αμυγδάλου παντού στην βάση
  3. Συνεχίζουμε με την κρέμα λεμονιού και σε μια κατσαρόλα πάνω στην φωτιά ρίχνουμε 600ml γάλα αμυγδάλου, 150γρ ζάχαρη, 70γρ κορν φλάουρ,ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι,την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε πάνω από την βάση μας
  4. Συνεχίζουμε και με τηv κρέμα σοκολάτας βάζοντας μια κατσαρόλα πάνω στην φωτιά και ρίχνουμε 400ml γάλα αμυγδάλου, 50γρ κορν φλάουρ, 150γρ ζάχαρη, 40γρ κακάο σε σκόνη και υγρή βανίλια.Ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει και προσέχουμε να μην πιάσει η κρέμα
  5. επειτα στρωνουμε την κρέμα σοκολατας πάνω απ την κρέμα λεμονιου και βάζουμε το γλυκο για 2 ωρες στο ψυγειο
  6. Όταν βγάλουμε απ το ψυγείο , κόβουμε σε κομμάτια και στολίζουμε με βατόμουρα
  7.  

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top