10'
Χρόνος Εκτέλεσης
25'-30'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
14
Κουνουπιδοκεφτέδες
Κουνουπιδοκεφτέδες Φούρνου καλύτεροι και από το κρέας!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τους κουνουπιδοκέφτεδες
- 1/2 κουνουπίδι
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κτγ αλάτι Ιμαλαϊων
- πιπέρι
- 30 γρ bio έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα αυγά
- 200 γρ τυρί light
- 160 γρ νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
Για την σως
- 50 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 100 γρ μαγιονέζα light
- 1/4 κρεμμύδι
- λίγο μαϊντανό
- Χυμό από μισό λεμόνι
- πιπέρι
- 1 πρέζα αλάτι
Βρες Όλα τα Υλικά της Συνταγής με 𝟓% Έκπτωση στα Υγιεινά Τρόφιμα της 𝐆𝐲𝐦𝐁𝐞𝐚𝐦 👉 https://bit.ly/3h8WS6s ‼ Εκπτωτικός Κωδικός: 𝐥𝐢𝐯𝐞𝐤𝐢𝐭𝐜𝐡𝐞𝐧𝟓
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κουνουπίδι και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Στραγγίζουμε το κουνουπίδι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαιντανό και τα ρίχνουμε όλα μαζί με το κουνουπίδι σε ένα μπολ.
- Πολτοποιούμε όλα τα υλικά πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το αλάτι, τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
- Ρίχνουμε το τυρί light τις νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
- Το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε ένα ένα τα κεφτεδάκια βαζοντάς τα πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 180 c.
- Για την σως σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το γιαούρτι 2%,την μαγιονέζα light, το κρεμμύδι , τον μαιντανό , τον χυμό λεμόνι, το αλάτι ,το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
- Σερβίρουμε τους κουνουπιδοκεφτέδες με την σως γιαουρτιού.
Υπέροχοι κουνουπιδοκεφτέδες με εκπληκτικοί σως που θα τους φτιάχνετε συνέχεια!!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :