30'
Χρόνος Εκτέλεσης
150'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
20
Μερίδες
Εύκολο brownies ( Χωρίς Μίξερ )
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 200 γρ ωμά αμύγδαλα
- 150 γρ ωμά κάσιους
- 50 γρ ωμά Φυστίκια Αiγίνης
- 50 γρ σουσάμι
- 1/2 κτγ κανέλα
- 1/2 κτγ αλάτι
- 1 κτσ βανίλια υγρή
- 230 γρ χουρμάδες
- 200 γρ μέλι
- 50 γρ ινδοκάρυδο
- 50 γρ βρώμη
- 285 γρ νερό
- 80 γρ καρύδια
Εκτέλεση
- Σ ενα μπολ ρίχνουμε 230γρ καθαρισμένους χουρμάδες αποξηραμένους, 285 γρ βραστό νερό και τ αφηνουμε να ξεκουραστουν για 1 ωρα
- Σ ενα τηγανι ρίχνουμε 200γρ ωμά αμύγδαλα, 80γρ ωμά καρύδια, 150γρ ωμά κάσιους, 50 γρ σουσάμι, 50 γρ ωμό φιστίκι Αιγίνης και ανακατεύουμε σε μετρια φωτια για 3 λεπτά
- Ρίχνουμε μέσα στους καρπούς 50γρ ινδοκάρυδο και ανακατευουμε να παει παντου
- βαζουμε το μείγμα μας σ ενα μπολ
- σ εναν πολυκοφτη βαζουμε τους χουρμαδες με το νερο τους και χτυτπαμε καλα ωστε να γινουν κρεμα
- βαζουμε την κρεμα απ τους χουρμαδες μεσα σε ενα αντικολλητικο τηγανι, πανω σε μετρια φωτια για 2-3 λεπτα και ανακατευουμε
- ρίχνουμε μεσα στο τηγανι και τους καρπους, βαζουμε 200γρ μελι, 1/2 κτγ κανελα, 1/2κτγ αλατι, 50γρ βρωμη σε σκονη και ανακατευουμε με μια μαριζ πολυ καλα
- Προσθετουμε και 1κτσ υγρη βανιλια
- Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μην κολλαει στα τοιχωματα απ το τηγανι
- Επειτα ριχνουμε το μειγμα μας σ ενα ταψακι που εχουμε στρωσει με λαδοκολλακαι το ισιωνουμε με μια μαριζ
- Αφηνουμε να ξεκουραστει για 30′ λεπτά και μετά βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες
- Τέλος κόβουμε τις μπάρες μας σε κομμάτια και ειναι ετοιμες!!!
Καλή σας Επιτυχία!!!