fbpx

Φτιάξτε την καλύτερη και ευκολότερη λαγάνα σε χρόνο…μηδέν!!

180'

Χρόνος Εκτέλεσης

160'

Χρόνος Αναμονής

25'

Χρόνος Ψησίματος

Μέτριο

Δυσκολία

2

Λαγάνες

Κάντε και εσείς εύκολα και απλά, τη νοστιμότερη λαγάνα που θα τους εντυπωσιάσει όλους στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 900 γρ αλεύρι
  • 100 γρ σιμιγδάλι
  • 550 γρ νερό
  • 2 ξηρές μαγιές
  • 100 γρ σουσάμι
  • 100 γρ ηλιέλαιο
  • 2 κτσ ξύδι βαλσάμικο 
  • 2 κτσ αλάτι 
  • 1 κτσ ζάχαρη

   Για το άλειμμα 

  • 2 κτσ ζάχαρη
  • 100 γρ νερό
  • Αρκετό σουσάμι 

Εκτέλεση

  1. Προσθέτουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε.
  2. Ρίχνουμε τη ξηρή μαγιά (8γρ) και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 40′ να ξεκουραστεί.
  4. Προσθέτουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ξηρή μαγιά (8γρ), το σιμιγδάλι, το αλάτι  και ανακατεύουμε.
  5. Αφού περάσουν τα 40′, αναμειγνύουμε τα δυο μπολ μεταξύ τους και προσθέτουμε επιπλέον το ξύδι βαλσάμικο.
  6. Βάζουμε σε έναν πολυκόπτη το σουσάμι με το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει τη μορφή πάστας(ταχίνι).
  7. Προσθέτουμε την πάστα (ταχίνι) στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  8. Ρίχνουμε το νερό και αρχίζουμε να το πλάθουμε.
  9. Μετά από λίγα λεπτά, προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο, το πλάθουμε ξανά (μέσα στο μπολ) και το αφήνουμε για 120′ να ξεκουραστεί.
  10. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δυο ίσα μέρη, αφού το έχουμε απλώσει πρώτα πάνω σε λίγο σιμιγδάλι.
  11. Σε ένα ταψί (οβάλ), προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι και απλώνουμε αρχικά τη μισή μας ζύμη.
  12. Για το άλειμμα, βάζουμε σε ένα μπολ το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πινέλο σιλικόνης.
  13. Κάνουμε, στη μισή μας ζύμη που βάλαμε στο ταψί, “τρύπες” σε όλη την πάνω επιφάνεια του και με τη βοήθεια του πινέλου σιλικόνης αλείφουμε το άλειμμα που δημιουργήσαμε.
  14. Ρίχνουμε από πάνω αρκετό σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200C, για 20-25′.
  15. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο μισό της ζύμης μας.
  16. Η λαγάνα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

      Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top