180'
Χρόνος Εκτέλεσης
160'
Χρόνος Αναμονής
25'
Χρόνος Ψησίματος
Μέτριο
Δυσκολία
2
Λαγάνες
Κάντε και εσείς εύκολα και απλά, τη νοστιμότερη λαγάνα που θα τους εντυπωσιάσει όλους στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 900 γρ αλεύρι
- 100 γρ σιμιγδάλι
- 550 γρ νερό
- 2 ξηρές μαγιές
- 100 γρ σουσάμι
- 100 γρ ηλιέλαιο
- 2 κτσ ξύδι βαλσάμικο
- 2 κτσ αλάτι
- 1 κτσ ζάχαρη
Για το άλειμμα
- 2 κτσ ζάχαρη
- 100 γρ νερό
- Αρκετό σουσάμι
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τη ξηρή μαγιά (8γρ) και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 40′ να ξεκουραστεί.
- Προσθέτουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ξηρή μαγιά (8γρ), το σιμιγδάλι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Αφού περάσουν τα 40′, αναμειγνύουμε τα δυο μπολ μεταξύ τους και προσθέτουμε επιπλέον το ξύδι βαλσάμικο.
- Βάζουμε σε έναν πολυκόπτη το σουσάμι με το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει τη μορφή πάστας(ταχίνι).
- Προσθέτουμε την πάστα (ταχίνι) στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το νερό και αρχίζουμε να το πλάθουμε.
- Μετά από λίγα λεπτά, προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο, το πλάθουμε ξανά (μέσα στο μπολ) και το αφήνουμε για 120′ να ξεκουραστεί.
- Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δυο ίσα μέρη, αφού το έχουμε απλώσει πρώτα πάνω σε λίγο σιμιγδάλι.
- Σε ένα ταψί (οβάλ), προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι και απλώνουμε αρχικά τη μισή μας ζύμη.
- Για το άλειμμα, βάζουμε σε ένα μπολ το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πινέλο σιλικόνης.
- Κάνουμε, στη μισή μας ζύμη που βάλαμε στο ταψί, “τρύπες” σε όλη την πάνω επιφάνεια του και με τη βοήθεια του πινέλου σιλικόνης αλείφουμε το άλειμμα που δημιουργήσαμε.
- Ρίχνουμε από πάνω αρκετό σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200C, για 20-25′.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο μισό της ζύμης μας.
- Η λαγάνα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Καλή σας επιτυχία!!