fbpx

Φτιάξτε τους πιο λαχταριστούς και εύκολους ταραμοκεφτέδες μέσα σε χρόνο…ντετέ!!

40'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

30

Μερίδες

Δημιουργήστε γρήγορα και χωρίς καθόλου δισταγμούς τους καλύτερους ταραμοκεφτέδες που είναι κατάλληλοι για...κάθε περίσταση!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • Ένα μεγάλο κρεμμύδι
  • Λίγο Ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα) 
  • 200 γρ ψωμί (μπαγιάτικο) 
  • 60 γρ λευκό ταραμά 
  • Λίγο μαϊντανό
  • Λίγο άνηθο 
  • 1κτσ αλεύρι 
  • Λίγο πιπέρι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • 100 γρ τριμμένη φρυγανιά 

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας.
  2. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για 3′.
  3. Μουλιάζουμε σε ένα μπολ τις ψίχες από το ψωμί.
  4. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον άνηθο.
  5. Προσθέτουμε σε ένα μπολ τις ψίχες (αφού τις στραγγίσουμε καλά), το λευκό ταραμά, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό, το αλεύρι, το πιπέρι, το χυμό από ένα λεμόνι, το ελαιόλαδο και  το πλάθουμε με το χέρι μας για λίγα λεπτά (μέσα στο μπολ).
  6. Ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά, το καλύπτουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε για 30′ στο ψυγείο.
  7. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι (200γρ) και την τριμμένη φρυγανιά (50γρ).
  8. Σχηματίζουμε, από το μείγμα του πρώτου μπολ (που είχαμε στο ψυγείο), ταραμοκεφτεδάκια (περίπου 35γρ) και τα βουτάμε καλά-καλά στο μείγμα του δεύτερου μπολ (με το αλεύρι και την τριμμένη φρυγανιά).
  9. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο (600 γρ). 
  10. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και οι ταραμοκεφτέδες μας είναι έτοιμοι για κατανάλωση.

     Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top