fbpx

Νηστίσιμο Δίχρωμο Κεικ – Το πιο αφράτο & νόστιμο

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

45'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

10

Μερίδες

Θέλετε να φτιάξετε ένα Κεικ Αφράτο αλλά νηστεύετε? Σας έχω φοβερή συνταγή για ένα Νηστίσιμο σοκολατένιο Κεικ!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το κέικ:

  • 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 βανίλιες
  • Λίγο αλάτι
  • 2 κτγ σόδα μαγειρική
  • 180 γρ ζάχαρη
  • 80 γρ Ηλιέλαιο
  • 200 γρ γάλα καρύδας
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 200 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 50 γρ κακάο σε σκόνη
  • Δαμάσκηνο κομπόστα σε κομματάκια
  • 3 κτσ από το σιρόπι της κομπόστα

Για την φόρμα 22εκ:

  • Ηλιέλαιο
  • αλεύρι 

Για το γλάσο σοκολάτας:

  • 130 γρ γάλα καρύδα 
  • 200 Κουβερτούρα 

Για τον στολισμό:

  •  φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις βανιλίνες, το αλάτι , την μαγειρική σόδα ,την ζάχαρη ,το Ηλιέλαιο το γάλα καρύδας, το ξύσμα απο ένα πορτοκάλι  και τον χυμό απο το πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Προσθέτουμε το μισό μείγμα σε ένα άλλο μπολ και ρίχνουμε το κακάο σκόνη.
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά και γίνει ένα σοκολατένιο μείγμα.
  4. Ψιλοκόψουμε σε κομματάκια 3 δαμάσκηνα από κομπόστα και ρίχνουμε 3 κτσ από το σιρόπι του.
  5. Τα ρίχνουμε στο Σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύουμε.
  6. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 22 εκ.
  7. Προσθέτουμε το λευκό μείγμα και στην μέση όλο το σοκολατένιο .
  8. Με ένα μαχαιράκι θα μπερδέψουμε το σοκολατένιο με το λευκό.
  9. Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά. 
  10. Ψιλοκόβουμε κουβερτούρα υγείας και προσθέτουμε το καυτό γάλα καρύδας.
  11. Μετά απο 1 λεπτό ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει πολύ καλά η κουβερτούρα.
  12. Ρίχνουμε το γλάσο  πάνω απο το Κέικ και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ. 

Είναι έτοιμο να απολαύσετε το αγαπημένο σας Νηστίσιμο σοκολατένιο Κέικ

Καλή σας Επιτυχία!

Δείτε το βίντεο:

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top