Πως ήρθε το γάλα Αμυγδάλου στην Ζωή μας? Τα θρεπτικά συστατικά του για τον οργανισμό μας!!!
Σίγουρα το ξέρετε το γάλα αμυγδάλου ή το έχετε ακούσει από κάποιον φίλο η φίλη !!
Το γάλα αμυγδάλου ήρθε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και ξεκίνησε από το εξωτερικό σε μια τάση απο τους Vegan ή στους ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στην Λακτόζη! Το γάλα αμυγδάλου ειναι πολύ καλή πηγή πρόσληψης θρεπτικών στοιχείων ενώ μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα και μόνοι μας!!!
Αποτελεί σημαντική πηγή ασβεστίου και χονεύεται πολύ εύκολα!Περιέχει ακόρεστα λιπαρά που βοηθούν στην μείωση καρδιακών παθήσεων.Είναι καλή πηγή (φλαφονοειδών) γιατί γίνεται απο την πολτοποίηση του αμυγδάλου και την φλούδα του!Η φλούδα του ευθύνεται για τα φλαβονοειδή που βοηθούν στα καρδιαγγειακή υγεία επομένως στην καλή λειτουργία τις καρδιάς!!Δεν έχει κορεσμένα λιπαρά δεν έχει χοληστερίνη και καθόλου λακτόζη.Έχει υψηλά επίπεδα Μαγγανίου , σεληνίου , και βιταμίνης Ε Kaι D