10'
Χρόνος Εκτέλεσης
20-30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
2 ώρες
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
8
Κομμάτια
Φτιάξτε εύκολη και οικονομική γαλατόπιτα χωρίς φύλλο και θα ενθουσιαστείτε με τόσο νόστιμη είναι!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 λίτρο γάλα
- 3 μέτρια αυγά
- 200 γρ ζάχαρη
- 60 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 60 γρ κορν φλάουρ
- 1 κτσ υγρή βανίλια
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Λίγο αλάτι
- 50 γρ βούτυρο
Για το πασπάλισμα του πυρέξ
- βούτυρο+σιμιγδάλι ψιλό
Για το άλειμμα
- 1 μικρό αυγό
- 2 κτσ νερό
- 2 κτσ ζάχαρη
Πυρέξ 26 εκ.
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα πυρίμαχο σκεύος 26 εκ.
- Πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ψιλό και το χτυπάμε ελαφρώς να φύγει το περίσσιο σιμιγδάλι.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα , την ζάχαρη , τα μεσαία αυγά , την υγρή βανίλια , το σιμιγδάλι το ψιλό , το κορν φλάουρ , το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω από την φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στο πυρέξ.
- Χτυπάμε το πυρέξ ελαφρώς πάνω στον πάγκο για να μπορέσει να γίνει λεία η επιφάνεια.
- Σε ένα μπολάκι σπάμε ένα μικρό αυγό και ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια της γαλατόπιτας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 c για 20-30 λεπτά.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Μια υπέροχη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :