Η ζελατίνη θέλει προετοιμασία πριν χρησιμοποιηθεί, πώς γίνεται αυτό;
Όταν εργάζεστε με ζελατίνη σε μια συνταγή, οι οδηγίες θα σας ζητήσουν συνήθως να προετοιμάσετε τη ζελατίνη πριν τη χρησιμοποιήσετε. Η προετοιμασία είναι η διαδικασία εμποτισμού ζελατίνης σε κρύο νερό πριν τη χρησιμοποιήσετε. Το νερό χρησιμεύει για να μαλακώσει τη ζελατίνη, είτε χρησιμοποιείτε φύλλα ζελατίνης είτε ζελατίνη σε σκόνη, και προετοιμάστε τη να διαλυθεί εύκολα όταν συνδυάζεται με τα υπόλοιπα συστατικά σας. Εάν δεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, η ζελατίνη μπορεί να σας αφήσει με σβόλους στη συνταγή σας ή ακόμα και με σβόλους αδιάλυτης ζελατίνης. Αφού προετοιμάσετε τη ζελατίνη, μπορείτε να τη λιώσετε σε νερού ή στο φούρνο μικροκυμάτων πριν την ενσωματώσετε με τα υπόλοιπα υλικά σας.
Για να λιώσει η ζελατίνη σε σκόνη , απλά τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα κρύου νερού σε ένα ρηχό μπολ. Ρίξτε τη ζελατίνη ομοιόμορφα πάνω από το νερό. Θα αρχίσει να απορροφά το νερό και να φουσκώνει σε μέγεθος. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά πριν προχωρήσετε στη συνταγή. Θα χρειαστείτε περίπου 1/4 φλιτζάνι νερό ανά 30 γραμμάρια ζελατίνης(1 κουτί).
Για να λιώσει η ζελατίνη σε φύλλο, μουλιάστε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά. Η ακριβής ποσότητα νερού δεν έχει σημασία, αλλά ένα μπολ με 1-2 φλιτζάνια νερό είναι εύκολο να το δουλέψετε. Όταν τα φύλλα ζελατίνης έχουν μαλακώσει, πιέστε απαλά για να φύγει η περίσσεια του νερού και μετά συνεχίστε να λιώνετε τα φύλλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής σας, λιώνοντάς τα στο φούρνο μικροκυμάτων ή ανακατεύοντάς τα με άλλα ζεστά υγρά.