fbpx

Γιατί τα cupcakes βυθίζονται στη μέση;

Είναι πολύ απογοητευτικό να ετοιμάζετε cupcakes και την ώρα του ψησίματος να βουλιάζουν! Τι μπορεί να φταίει;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους τα cupcakes μπορούν να βυθιστούν κατά τη διάρκεια του ψησίματος, δυστυχώς. Η ζέστη του φούρνου πρέπει να ρυθμίζει το κέικ στο μέγιστο όγκο και να παραμένει περίπου στο ίδιο σχήμα με το οποίο κρυώνει.

Μερικοί από αυτούς τους λόγους, είναι οι εξής:

  • Πολύ υγρή  ζύμη του κέικ. Ενώ πολύ λίγη υγρασία μπορεί να έχει αντίκτυπο στο κουρκούτι, επίσης, πολύ υγρό μπορεί να κάνει το κέικ βαρύτερο από ό, τι μπορούν να υποστηρίξουν τα ξηρά συστατικά του. Θα μπορούσε να είναι μια κακώς γραμμένη συνταγή, αλλά παράγοντες όπως η λανθασμένη μέτρηση των ξηρών συστατικών και η υγρασία του περιβάλλοντος μπορούν επίσης να επηρεάσουν το αποτέλεσμα μιας συνταγής (π.χ. σε πολύ υγρά μέρη με πολύ ευαίσθητες συνταγές).
  • Παραγεμισμένες θήκες cupcake. Οι περισσότερες συνταγές θα σας πουν πόσο πρέπει να γεμίσετε τις θήκες σας. Σε πολλές περιπτώσεις, το κέικ λαμβάνει μεγάλη υποστήριξη από αυτές τις θήκες (ή από τις πλευρές του ταψιού). Εάν το κέικ σηκωθεί πάνω από τις πλευρές, το κέντρο είναι πιθανό να πέσει.
  • Λάθος ανάμιξη. Η σειρά που προστίθενται συστατικά στη συνταγή για κέικ είναι πολύ σημαντική, καθώς το βούτυρο, τα αυγά και άλλα συστατικά συμβάλλουν όλα στον τρόπο με τον οποίο φουσκώνει ένα κέικ. Εάν ανακατέψετε τη σειρά των συστατικών, μπορεί να καταλήξετε με μία ζύμη που δεν έχει τόσο αέρα όσο θα έπρεπε για βέλτιστη άνοδο.
  • Λίγη ή υπερβολική ανάμιξη.Αν αναμείξουμε λίγο το κέικ μπορεί να έχουμε ένα κέικ που δεν έχει αρκετό αερισμό για να φουσκώσει σωστά, οπότε φροντίστε να κρέμαρετε το βούτυρο και να χτυπήσετε τα αυγά σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Η υπερ -ανάμειξη των συστατικών σας μπορεί να παράγει ένα σκληρό κέικ που συρρικνώνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Κάθε συνταγή έχει συγκεκριμένο χρόνο που απαιτεί η ανάμειξη (μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τα συστατικά).
  • Πολύ ή λίγο Μπέικιν. Το μπέικιν πάουντερ και η μαγειρική σόδα είναι οι δύο πιο συχνά χρησιμοποιούμενες σκόνες σε συνταγές για cupcake. Εάν η συνταγή σας περιέχει πάρα πολλά, μπορεί να φουσκώσει τόσο γρήγορα ώστε να αρχίσει να πέφτει στο φούρνο. Εάν η συνταγή σας δεν περιέχει αρκετά, μπορεί απλώς να μην αυξηθεί καθόλου.
  • Μη σωστό ψήσιμο. Τα cupcakes που δεν έχουν τελειώσει πριν τα βγάλετε από το φούρνο συχνά βυθίζονται λίγο στο κέντρο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει μια δοκιμή οδοντογλυφίδας ή αγγίξτε απαλά την κορυφή των κέικ για να δείτε ότι ξαναβγαίνουν πριν τα βγάλετε από το φούρνο. Ελέγξτε ξανά το θερμόμετρο του φούρνου σας για να βεβαιωθείτε ότι τα κέικ ψήνονται στη σωστή θερμοκρασία και ότι ο φούρνος σας δεν είναι πολύ ζεστός ή πολύ κρύος.

Πώς να αποθηκεύσετε τα βυθισμένα cupcakes

Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει, συνεχίστε να τα ψήνετε μέχρι να τελειώσουν και να ψηθούν μέχρι το τέλος, γιατί είναι δυνατόν να τα αποθηκεύσετε! Εάν τα cupcakes δεν έχουν βυθιστεί πολύ, μπορείτε απλά να διπλασιάσετε την ποσότητα κρέμας που σκοπεύατε τυχόν να χρησιμοποιήσετε και να το τοποθετήσετε για να γεμίσετε την τρύπα. Λίγο επιπλέον κρέμα δεν είναι ποτέ κακό και θα κρύψει αυτά τα ελαττώματα.

Εάν τα cupcakes σας βυθιστούν στο σημείο που δεν αισθάνεστε άνετα να συσσωρεύεται το frosting, μπορείτε και πάλι να τα χρησιμοποιήσετε, επίσης! Αφήστε τα να κρυώσουν, στη συνέχεια ξεκολλήστε τα περιτυλίγματα και σπάστε το κέικ σε κομμάτια. Στρώστε αυτά τα κομμάτια με σαντιγί/κρέμα γάλακτος και φρούτα για να κάνετε μία εξαιρετική λιχουδιά! Αυτό μπορεί να γίνει σε ένα μεγάλο πιάτο και να σερβιριστεί με ένα κουτάλι ή σε μικρά πιάτα επιδόρπιο για μεμονωμένες μερίδες. Τέλος μπορείτε να τα θρυμματίσετε και με την προσθήκη πραλίνας να φτιάξετε  cakepops.

Πατήστε τον σύνδεσμο για να δείτε αναλυτικά συνταγή και βίντεο για πετυχημένα cupcakes μονο με 3 υλικα:

Cupcakes με 3 Υλικα!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top