30'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
10
Μερίδες
Οταν η εποχή είναι για πράσα αυτή η συνταγή ειναι Τοπ!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 πράσο Μέτριο
- 450 γρ γάλα
- 120 αλεύρι
- Φαρίνα
- 1 κρεμμύδακι φρέσκο
- 1/2 κρεμμύδι ξερό
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- 400 γρ φέτα
- 3 αυγά ΄
- Λίγο ρίγανη
- 1 κτγ αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα θα ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο , Το ξερό κρεμμύδι , Το φρέσκο κρεμμύδι , το πράσο το αλάτι και θα τσιγαρίσουμε μέχρι να γυαλίσουν περίπου 3 λεπτά
- Στην συνέχεια θα ρίξουμε το αλεύρι θα ανακατέψουμε 2 στροφές και έπειτα θα ρίξουμε το γάλα.
- Ανακατεύουμε λίγο και θα θρυμματίσουμε το τυρί φέτα με τα χέρια μας
- Ρίχνουμε τα αυγά την ρίγανη ,100 γρ κεφαλοτύρι και το μείγμα μας είναι έτοιμο!
- Λαδώνουμε μια αποσπώμενη φόρμα 24 εκ και ρίχνουμε το μείγμα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 1 ώρα περίπου (ανάλογα ο φούρνος) στους 180 βαθμους.