fbpx

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και αμύγδαλα

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

20

Μερίδες

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και αμύγδαλα

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 70 γρ φιλέ αμυγδάλου
  • 150 γρ ηλιέλαιο
  • 160 γρ χοντρό σιμιγδάλι
  • 160 γρ ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 στικ κανέλας
  • λίγο αλάτι
  • λίγο κανέλα σε σκόνη
  • 600 γρ ζάχαρη
  • 240 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 660 γρ νερό
  • 1 κτσ εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Αρχικά καβουρδίζουμε τον φιλέ αμυγδάλου σ ενα τηγανι ώσπου να πάρει χρώμα
  • σε μια κατσαρόλα βάζουμε 150γρ ηλιέλαιο,160 γρ. χοντρό σιμιγδάλι, 160 γρ. ψιλό σιμιγδάλι, 1 στικ κανέλας, λίγο αλάτι, λίγο κανέλα σε σκόνη και καβουρδίζουμε ,ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 5 ‘ λεπτά
  • Προσθέτουμε 600γρ ζάχαρη,240γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι ,660γρ νερό,1 κτσ εκχύλισμα βανιλιας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.Προσθέτουμε και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Έπειτα προσθέτουμε και το καβουρδισμένο αμύγδαλο κι ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί στο μείγμα
  • Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ και το πιέζουμε με μία μαρίζ
  • Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε από πάνω αμύγδαλο φιλέ

Καλή σας επιτυχία!!! 

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top