30'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
20
Μερίδες
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και αμύγδαλα
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 70 γρ φιλέ αμυγδάλου
- 150 γρ ηλιέλαιο
- 160 γρ χοντρό σιμιγδάλι
- 160 γρ ψιλό σιμιγδάλι
- 1 στικ κανέλας
- λίγο αλάτι
- λίγο κανέλα σε σκόνη
- 600 γρ ζάχαρη
- 240 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 660 γρ νερό
- 1 κτσ εκχύλισμα βανίλιας
- Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Αρχικά καβουρδίζουμε τον φιλέ αμυγδάλου σ ενα τηγανι ώσπου να πάρει χρώμα
- σε μια κατσαρόλα βάζουμε 150γρ ηλιέλαιο,160 γρ. χοντρό σιμιγδάλι, 160 γρ. ψιλό σιμιγδάλι, 1 στικ κανέλας, λίγο αλάτι, λίγο κανέλα σε σκόνη και καβουρδίζουμε ,ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 5 ‘ λεπτά
- Προσθέτουμε 600γρ ζάχαρη,240γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι ,660γρ νερό,1 κτσ εκχύλισμα βανιλιας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.Προσθέτουμε και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Έπειτα προσθέτουμε και το καβουρδισμένο αμύγδαλο κι ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί στο μείγμα
- Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ και το πιέζουμε με μία μαρίζ
- Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε από πάνω αμύγδαλο φιλέ
Καλή σας επιτυχία!!!