60'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Αναμονής
90'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
18
Κομμάτια
Σιροπιαστά Κανταϊφάκια με κρέμα απο γαλακτομπούρεκο που σίγουρα θα τα αγαπήσετε πάρα πολύ!! Ιδανικά για Γιορτές, Χριστούγεννα ,Πάσχα, Γάμους, Βαφτίσια Θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το σιρόπι:
- 700 γρ ζάχαρη
- 600 γρ νερό
- 1 στικ κανέλας
- Φλούδες από λεμόνι
Για την κρέμα:
- 100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 30 γρ κορν φλάουρ
- 150 γρ ζάχαρη
- 700 γρ γάλα
- 1 κρόκος αυγού
- 2 βανίλιες
- 70 γρ βούτυρο
Για την ζύμη:
- 450 γρ κανταίφι
- 350 γρ λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 600 γρ νερό, 700 γρ ζάχαρη, 1 στικ κανέλας, φλούδες από 1 λεμόνι και βράζουμε για 1 λεπτό
- Σε ενα μπολ ρίχνουμε 100γρ σιμιγδάλι, 30γρ κορν φλάουρ, 150 γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και 400 γρ γάλα
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 300 γρ γάλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το κρύο μείγμα μέσα στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει
- Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τον κρόκο από 1 αυγό , 2 βανίλιες 70 βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Βάζουμε την κρέμα σ ένα μπολ, την καλύπτουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται η μεμβράνη στην κρέμα.
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα
- Βουτυρώνουμε ενα ταψί 30 εκ. , παίρνουμε κανταίφι, το φτιάχνουμε σε μια μακρόστενη χοντρή λωρίδα και βάζουμε στην αρχή της στενής πλευράς 1 κτσ από την κρέμα .
- Το υπόλοιπο μέρος από το κανταίφι το ραντίζουμε με βούτυρο.
- Τυλίγουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το κανταίφι.
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον αέρα για 30′ λεπτά σκεπασμένο,
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 60΄λεπτά στους 160-170c
- Το σιροπιάζουμε με μια κουτάλα (πρεπει να ειναι καυτό το κανταίφι και κρύο το σιρόπι)
- Τα κανταιφάκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε !
Καλή σας Επιτυχία!!