30'
Χρόνος Εκτέλεσης
27'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
5
Μερίδες
Τι το καλύτερο όταν έχουμε φρέσκο σπανάκι εποχής για να κάνουμε ένα τέλειο σπανακόρυζο!! Πολύ θρεπτικό και πεντανόστιμο
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 πράσο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 200 γρ ρύζι καρολίνα
- 70 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο(στην αρχή)
- 700 γρ ζωμός λαχανικών
- Λίγο άνηθο
- Λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 20 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο(στο τέλος)
- 1,5 κτγ αλάτι
- Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε 1 μεσαίο κρεμμύδι και κόβουμε σε κομμάτια 1 πράσο .
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 70 γρ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τα τσιγαρίζουμε καλά
- Προσθέτουμε 200 γρ ρύζι καρολίνα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε 1 κιλό σπανάκι κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε 700 γρ ζωμό λαχανικών σκεπάζουμε και πάλι με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά 20-25′ λεπτά
- Ρίχνουμε 1,5 κτγ αλάτι και αποσύρουμε απο τη φωτιά.
- Προσθέτουμε 20 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο , λίγο χυμό λεμονιού και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
- Σερβίρουμε με λίγο ξύσμα από 1 λεμόνι και πιπέρι.
Καλή σας Απόλαυση!!