fbpx

Σας αρέσει το Σπανακόρυζο??

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

27'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

5

Μερίδες

Τι το καλύτερο όταν έχουμε φρέσκο σπανάκι εποχής για να κάνουμε ένα τέλειο σπανακόρυζο!! Πολύ θρεπτικό και πεντανόστιμο

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 πράσο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 200 γρ ρύζι καρολίνα
  • 70 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο(στην αρχή)
  • 700 γρ ζωμός λαχανικών
  • Λίγο άνηθο
  • Λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 20 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο(στο τέλος)
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε 1 μεσαίο κρεμμύδι και κόβουμε σε κομμάτια 1 πράσο .
  2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 70 γρ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τα τσιγαρίζουμε καλά
  3. Προσθέτουμε 200 γρ ρύζι καρολίνα και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε 1 κιλό σπανάκι κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  5. Ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε 700 γρ ζωμό λαχανικών σκεπάζουμε και πάλι με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά 20-25′ λεπτά
  6. Ρίχνουμε 1,5 κτγ αλάτι και αποσύρουμε απο τη φωτιά.
  7. Προσθέτουμε 20 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο , λίγο χυμό λεμονιού και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
  8. Σερβίρουμε με λίγο ξύσμα από 1 λεμόνι και πιπέρι.

Καλή σας Απόλαυση!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top