30'
Συνολικός Χρόνος Εκτέλεσης
150'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Φτιάξτε πανεύκολα και με λίγα υλικά, το καλύτερο νηστήσιμο γλυκό ψυγείου που...θα κλέψει την καρδιά όσων το δοκιμάσουν!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη βάση
- 200 γρ σιμιγδάλι χοντρό
- 170 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 400 γρ ζάχαρη
- 600 γρ νερό
- 120 γρ ηλιέλαιο
- 230 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
- 100 γρ ζάχαρη
- 8 κτσ αλεύρι
- 200 γρ κουβερτούρα 65% κακάο
Για την σαντιγί
- 350 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
- 5 κτσ ζάχαρη
- Λίγο κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το ηλιέλαιο, το σιμιγδάλι χοντρό, το σιμιγδάλι ψιλό και καβουρδίζουμε για 3′.
- Ρίχνουμε έπειτα τη ζάχαρη, το νερό, το φρέσκο χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα (από ένα πορτοκάλι) και βράζουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Απλώνουμε το μείγμα μας ως βάση σε ένα ταψί (25Χ35).
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, το γάλα αμυγδάλου και τη ζάχαρη και τα βράζουμε.
- Προσθέτουμε σε ένα μπολ, το κρύο γάλα αμυγδάλου (400γρ), το αλεύρι (8γρ) και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα του μπολ μέσα στο ζεστό μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε, με ένα μίξερ χειρός, καλά πάνω από τη φωτιά μέχρι να πήξει.
- Σπάμε και προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα, την κουβερτούρα μας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ καλά.
- Απλώνουμε την κρέμα μας ως δεύτερη στρώση στο ταψί μας.
- Προσθέτουμε το ταψί μας στο ψυγείο για 30′.
- Προσθέτουμε σε ένα μπολ τη φυτική κρέμα γάλακτος, τη χτυπάμε με το μίξερ χειρός και παράλληλα ρίχνουμε και τη ζάχαρη και χτυπάμε ξανά.
- Αφού βγάλουμε το ταψί από το ψυγείο, προσθέτουμε σε αυτό τη σαντιγί μας ως τρίτη στρώση.
- Το βάζουμε για 120′ στο ψυγείο.
- Προσθέτουμε λίγο κακάο σε σκόνη από πάνω και το γλυκό μας είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε.
Καλή σας επιτυχία!!