fbpx

Κάντε την πιο ωραία σπιτική Λεμονάδα

10'

Χρόνος Εκτέλεσης

Εύκολο

Δυσκολία

9

Ποτήρια 250μλ

Οταν είναι η εποχή για τα λεμόνια τι άλλο θα φτιάξεις? Φυσικά σπιτική φρεσκότατη Λεμονάδα

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 300 μλ χυμό απο φρέσκα λεμόνια
  • Ξύσμα απο 4 λεμόνια
  • 500 γρ ζάχαρη
  • 500 μλ νερό
  • Λίγα φύλλα δυόσμου
  • ανθρακούχο νερό η σκέτο κρύο νερό 50/50 με χυμό
  • προαιρετικό ξύσμα από τζίντζερ

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε το ξύσμα απο 4 ακέρωτα λεμόνια και το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
  • Συμπληρώνουμε με 500 μλ νερό και 500 γρ ζάχαρη. 
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά.
  • Το αποσύρουμε από την φωτιά και το στραγγίζουμε με μια σίτα.
  • Παίρνουμε 300 μλ χυμό λεμονιού στύβοντας τα λεμόνια.
  • Προσθέτουμε σε μια κανάτα το σιρόπι και το χυμό από τα λεμόνια που στύψαμε.
  • Ρίχνουμε 2 φύλλα δυόσμου και 2 φέτες λεμόνι.
  • Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη η φρέσκια λεμονάδα να την απολαύσουμε!
  • Σερβίρουμε με 50% σόδα και 50% Συμπυκνωμένη λεμονάδα !

Καλή σας επιτυχία!!!

Tips

  1. Μπορούμε να την διατηρήσουμε για περίπου 2 μήνες
  2. Αν θέλουμε μπορούμε να την βάλουμε στην κατάψυξη όπου διατηρείται μέχρι και 6 μήνες

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top