10'
Χρόνος Εκτέλεσης
Εύκολο
Δυσκολία
9
Ποτήρια 250μλ
Οταν είναι η εποχή για τα λεμόνια τι άλλο θα φτιάξεις? Φυσικά σπιτική φρεσκότατη Λεμονάδα
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 300 μλ χυμό απο φρέσκα λεμόνια
- Ξύσμα απο 4 λεμόνια
- 500 γρ ζάχαρη
- 500 μλ νερό
- Λίγα φύλλα δυόσμου
- ανθρακούχο νερό η σκέτο κρύο νερό 50/50 με χυμό
- προαιρετικό ξύσμα από τζίντζερ
Εκτέλεση
- Παίρνουμε το ξύσμα απο 4 ακέρωτα λεμόνια και το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
- Συμπληρώνουμε με 500 μλ νερό και 500 γρ ζάχαρη.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά.
- Το αποσύρουμε από την φωτιά και το στραγγίζουμε με μια σίτα.
- Παίρνουμε 300 μλ χυμό λεμονιού στύβοντας τα λεμόνια.
- Προσθέτουμε σε μια κανάτα το σιρόπι και το χυμό από τα λεμόνια που στύψαμε.
- Ρίχνουμε 2 φύλλα δυόσμου και 2 φέτες λεμόνι.
- Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη η φρέσκια λεμονάδα να την απολαύσουμε!
- Σερβίρουμε με 50% σόδα και 50% Συμπυκνωμένη λεμονάδα !
Καλή σας επιτυχία!!!
Tips
- Μπορούμε να την διατηρήσουμε για περίπου 2 μήνες
- Αν θέλουμε μπορούμε να την βάλουμε στην κατάψυξη όπου διατηρείται μέχρι και 6 μήνες