Σας εγγυούμαι πως αυτά τα μελομακάρονα θα γίνουν τα αγαπημένα σας!!Μελωμένα μέχρι μέσα!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το σιρόπι
- 400 γρ νερό
- 600 γρ ζάχαρη
- 200 γρ μέλι
- 2 στικ κανέλας
- Φλούδες από 1 πορτοκάλι
Για την ζύμη
- 900 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 230 γρ ζάχαρη
- 280 γρ χυμό πορτοκάλι
- 400 γρ ηλιέλαιο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 κτγ γαρίφαλο σκόνη
- 1 κτγ κανέλα
- 1/2 κτγ μαγειρική σόδα
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
Για το πασπάλισμα
- Καρύδια
- Μέλι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα 18-20 εκ. ρίχνουμε το νερό ,την ζάχαρη το μέλι ,τα στικ κανέλας ,τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε για 1 λεπτό.
- Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο τον χυμό πορτοκάλι, την σκόνη γαρίφαλο ,τις βανιλίνες , την κανέλα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε μέσα στο αλεύρι το μπέικεν και την σόδα.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι μέσα στο μπολ με τα υγρά και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι Γ.Ο.Χ μέχρι να γίνει ζύμη.
- Δεν ανακατεύουμε πολύ για να μην βγάλει η ζύμη το λάδι.
- Μετράμε 25 γρ να βγει το κάθε μελομακάρονο .
- Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε και με ένα πιρουνάκι κάνουμε τρυπούλες από πάνω.
- Τα φτιάχνουμε όλα με τον ίδιο τρόπο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 180 c.
- Τα βουτάμε απευθείας στο κρύο το σιρόπι και τα αφήνουμε σε μια σχάρα να στραγγίσουν.
- Πασπαλίζουμε από πάνω μέλι και καρύδια .
Τα μελομακάρονα είναι έτοιμα να στόλισουν το Χριστουγεννιάτικο σας τραπέζι!!!
Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!
Δείτε το βίντεο