fbpx

Συνταγή για Μελομακάρονα με σιμιγδάλι μελωμένα μέχρι μέσα!!

15΄

Χρόνος Εκτέλεσης

20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

82

Μερίδες

Σας εγγυούμαι πως αυτά τα μελομακάρονα θα γίνουν τα αγαπημένα σας!!Μελωμένα μέχρι μέσα!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το σιρόπι

  • 400 γρ νερό
  • 600 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ μέλι
  • 2 στικ κανέλας
  • Φλούδες από 1 πορτοκάλι

Για την ζύμη

  • 900 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 230 γρ ζάχαρη
  • 280 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 400 γρ ηλιέλαιο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 κτγ γαρίφαλο σκόνη
  • 1 κτγ κανέλα
  • 1/2 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες

Για το πασπάλισμα

  • Καρύδια
  • Μέλι

 

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα 18-20 εκ. ρίχνουμε το νερό ,την ζάχαρη το μέλι ,τα στικ κανέλας ,τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε για 1 λεπτό.
  2. Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο τον χυμό πορτοκάλι, την σκόνη γαρίφαλο ,τις βανιλίνες , την κανέλα και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε μέσα στο αλεύρι το μπέικεν και την σόδα.
  4. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι μέσα στο μπολ με τα υγρά και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι Γ.Ο.Χ μέχρι να γίνει ζύμη.
  5. Δεν ανακατεύουμε πολύ για να μην βγάλει η ζύμη το λάδι.
  6. Μετράμε 25 γρ να βγει το κάθε μελομακάρονο .
  7. Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε και με ένα πιρουνάκι κάνουμε τρυπούλες από πάνω.
  8. Τα φτιάχνουμε όλα με τον ίδιο τρόπο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 180 c.
  9. Τα βουτάμε απευθείας στο κρύο το σιρόπι και τα αφήνουμε σε μια σχάρα να στραγγίσουν.
  10. Πασπαλίζουμε από πάνω  μέλι και καρύδια .

Τα μελομακάρονα είναι έτοιμα να στόλισουν το Χριστουγεννιάτικο σας τραπέζι!!!

Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!

Δείτε το βίντεο

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN