fbpx

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με αλλιώτικη Τεχνική!!

10

Χρόνος Εκτέλεσης

1 ώρα

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

10-14

Μερίδες

Εύκολη Κολοκυθόπιτα με αλλιώτικη τεχνική!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 κτγ αλάτι

Για την γέμιση

  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό
  • 5-6 φύλλα δυόσμου
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 μέτρια αυγά
  • πιπέρι
  • 1 κτγ αλάτι
  • 200 γρ τυρί φέτα
  • 100 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • ελαιόλαδο

Για τον χυλό

  • 270 γρ γιαούρτι 2%
  • 400 γρ νερό
  • 130 γρ ελαιόλαδο
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • 10 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ

Για το πασπάλισμα

  • ελαιόλαδο
  • σουσάμι

Ταψί 47 εκ.

Βρες όλα τα Ιαπωνικά 🔪Μαχαίρια Samura®️ 👉 https://bit.ly/SamuraGreece

Ο Παναγιώτης 🔪χρησιμοποιεί:

🔪Μαγνητική βάση, στήριξης μαχαιριών: https://bit.ly/3K8EHrZ

🔪Μαχαίρι Σεφ 21cm, KAIJU: https://bit.ly/3ZFtllb

🔪Μαχαίρι γενικής χρήσης 15cm, KAIJU: https://bit.ly/3KrBdCm

🔪Μαχαίρι ξεφλουδίσματος 7.8cm, KAIJU: https://bit.ly/3U4MUlD

🔪Μαχαίρι Ψωμιού 20cm, BAMBOO: https://bit.ly/3Kr8eib

🔪Μαχαίρι Santoku 16cm, BAMBOO: https://bit.ly/3GdwfGK

🔪Μαχαίρι Ντομάτας 12cm, MO-V: https://bit.ly/3K4PV0H

🔪Μπαλτάς 18cm, Mad Bull: https://bit.ly/3zrhjRB

🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Λεία Λεπίδα): https://bit.ly/40Fry0W

🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Οδοντωτή Λεπίδα): https://bit.ly/40S1Bvf

 

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια, ρίχνουμε αλάτι και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
  2. Τα ρίχνουμε σε ενα μπολ και προσθέτουμε, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαιντανό , τον δυόσμο, αλάτι ,πιπέρι, το κρεμμύδι, τα αυγά ,το τυρί φέτα ,το αλεύρι γ.ο.χ, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Σε ένα άλλο μπολ για τον χυλό θα ρίξουμε το γιαούρτι, το νερό, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το μπέικεν και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε έναν χυλό.
  5. Σε ένα ταψί 47 εκατοστά ρίχνουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  6. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα από τον χυλό και τον στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
  7. Βάζουμε την γέμιση ομοιόμορφα παντού και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα από τον χυλό.
  8. Στρώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 C για 1 ώρα.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και η πιο νόστιμη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο είναι έτοιμη να την απολαύσετε!!

Απλα υπέροχη με μια διαφορετική τεχνική!!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top