10
Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
10-14
Μερίδες
Εύκολη Κολοκυθόπιτα με αλλιώτικη τεχνική!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 1 κτγ αλάτι
Για την γέμιση
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 ματσάκι μαιντανό
- 5-6 φύλλα δυόσμου
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 μέτρια αυγά
- πιπέρι
- 1 κτγ αλάτι
- 200 γρ τυρί φέτα
- 100 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- ελαιόλαδο
Για τον χυλό
- 270 γρ γιαούρτι 2%
- 400 γρ νερό
- 130 γρ ελαιόλαδο
- 1,5 κτγ αλάτι
- 10 γρ μπέικεν πάουντερ
- 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ
Για το πασπάλισμα
- ελαιόλαδο
- σουσάμι
Ταψί 47 εκ.
Βρες όλα τα Ιαπωνικά 🔪Μαχαίρια Samura®️ 👉 https://bit.ly/SamuraGreece
Ο Παναγιώτης 🔪χρησιμοποιεί:
🔪Μαγνητική βάση, στήριξης μαχαιριών: https://bit.ly/3K8EHrZ
🔪Μαχαίρι Σεφ 21cm, KAIJU: https://bit.ly/3ZFtllb
🔪Μαχαίρι γενικής χρήσης 15cm, KAIJU: https://bit.ly/3KrBdCm
🔪Μαχαίρι ξεφλουδίσματος 7.8cm, KAIJU: https://bit.ly/3U4MUlD
🔪Μαχαίρι Ψωμιού 20cm, BAMBOO: https://bit.ly/3Kr8eib
🔪Μαχαίρι Santoku 16cm, BAMBOO: https://bit.ly/3GdwfGK
🔪Μαχαίρι Ντομάτας 12cm, MO-V: https://bit.ly/3K4PV0H
🔪Μπαλτάς 18cm, Mad Bull: https://bit.ly/3zrhjRB
🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Λεία Λεπίδα): https://bit.ly/40Fry0W
🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Οδοντωτή Λεπίδα): https://bit.ly/40S1Bvf
Εκτέλεση
- Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια, ρίχνουμε αλάτι και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
- Τα ρίχνουμε σε ενα μπολ και προσθέτουμε, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαιντανό , τον δυόσμο, αλάτι ,πιπέρι, το κρεμμύδι, τα αυγά ,το τυρί φέτα ,το αλεύρι γ.ο.χ, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ για τον χυλό θα ρίξουμε το γιαούρτι, το νερό, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το μπέικεν και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε έναν χυλό.
- Σε ένα ταψί 47 εκατοστά ρίχνουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Προσθέτουμε την μισή ποσότητα από τον χυλό και τον στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
- Βάζουμε την γέμιση ομοιόμορφα παντού και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα από τον χυλό.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 C για 1 ώρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και η πιο νόστιμη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο είναι έτοιμη να την απολαύσετε!!
Απλα υπέροχη με μια διαφορετική τεχνική!!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :