30'
Χρόνος Εκτέλεσης
15 λεπτά
Χρόνος αναμονής
5'-10'
Χρόνος ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
8
Κολοκυθόπιτες
Πεντανόστιμες κολοκυθόπιτες στο τηγάνι συνταγή με σπιτικό φύλλο!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 530 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 300 γρ νερό
- 1,5 κτγ αλάτι
- 1 κτσ λευκό ξίδι
- 2 κτσ ελαιόλαδο
Για την γέμιση
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- λίγο μαιντανό
- λίγα φύλλα δυόσμου
- 200 γρ τυρί φέτα
- 1 μέτριο αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Για το ράντισμα
- ελαιόλαδο
Βρες όλα τα Ιαπωνικά 🔪Μαχαίρια Samura®️ 👉 https://bit.ly/SamuraGreece
Ο Παναγιώτης 🔪χρησιμοποιεί:
🔪Μαγνητική βάση, στήριξης μαχαιριών: https://bit.ly/3K8EHrZ
🔪Μαχαίρι Σεφ 21cm, KAIJU: https://bit.ly/3ZFtllb
🔪Μαχαίρι γενικής χρήσης 15cm, KAIJU: https://bit.ly/3KrBdCm
🔪Μαχαίρι ξεφλουδίσματος 7.8cm, KAIJU: https://bit.ly/3U4MUlD
🔪Μαχαίρι Ψωμιού 20cm, BAMBOO: https://bit.ly/3Kr8eib
🔪Μαχαίρι Santoku 16cm, BAMBOO: https://bit.ly/3GdwfGK
🔪Μαχαίρι Ντομάτας 12cm, MO-V: https://bit.ly/3K4PV0H
🔪Μπαλτάς 18cm, Mad Bull: https://bit.ly/3zrhjRB
🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Λεία Λεπίδα): https://bit.ly/40Fry0W
🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Οδοντωτή Λεπίδα): https://bit.ly/40S1Bvf
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, το ξίδι και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο ζυμώνουμε λίγο ακόμα και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια των 100 γραμμαρίων.
- Φτιάχνουμε μπαλάκια την ζύμη την σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
- Κόβουμε τα κοτσάνια από τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε σε ένα τρίφτη.
- Στραγγίζουμε τα υγρά τους και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα, τον ψιλοκομμένο μαιντανό, τον δυόσμο, σπάμε το τυρί φέτα, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Παίρνουμε ένα ένα από τα μπαλάκια της ζύμης και το ανοίγουμε σε 50 εκ. το καθε φύλλο.
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγη ποσότητα από την γέμιση.
- Κλείνουμε από την μια πλευρά ραντίζουμε , το ίδιο και από την άλλη πλευρά ραντίζουμε ξανά και το κλείνουμε σαν φάκελο.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα υπόλοιπα.
- Λαδώνουμε ένα τηγάνι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Είναι τόσο νόστιμες που θα τις φτιάχνετε συνέχεια!!
Φτιάξτε τες για όλη την οικογένεια!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :