fbpx

Κουνουπίδι γιαχνί!!Νηστίσιμη Συνταγή για όλη την οικογένεια!

20΄

Χρόνος Εκτέλεσης

20-25 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

4

Μερίδες

Φτιάξτε και σεις κουνουπίδι γιαχνί και θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 1 κιλό κουνουπίδι
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 30 γρ λευκό ξίδι + νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 400 γρ ντομάτα κονκασέ
  • 1 κτσ πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κτγ αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ νερό

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και κόβουμε το κουνουπίδι σε τσαμπάκια με ένα μαχαίρι.
  2. Το βάζουμε να μουλιάσει για 10 λεπτά με λευκό ξίδι μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό.
  3. Κόβουμε τις πατάτες σε μετρίου πάχους κύβους  , τα καρότα σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι.
  4. Καθαρίζουμε 2 σκελίδες σκόρδου και στραγγίζουμε το κουνουπίδι.
  5. Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και αφού καψει καλά μαγειρεύουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τις πατάτες , τα καρότα και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  7. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε να τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
  8. Προσθέτουμε τις 2 σκελίδες σκόρδου, την ντομάτα κονκασέ , το αλάτι , το πιπέρι και τα 2 φύλλα δάφνης και τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
  9. Ρίχνουμε το κουνουπίδι και αφού το ανακατέψουμε ελαφρώς προσθέτουμε το νερό.
  10. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Το κουνουπίδι γιαχνί είναι έτοιμο να το απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!!

Καλή σας επιτυχία!!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN