Φτιάξτε και σεις κουνουπίδι γιαχνί και θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 κιλό κουνουπίδι
- 2 μέτριες πατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 30 γρ λευκό ξίδι + νερό
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 400 γρ ντομάτα κονκασέ
- 1 κτσ πελτέ ντομάτας
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κτγ αλάτι
- πιπέρι
- 400 γρ νερό
Εκτέλεση
- Πλένουμε και κόβουμε το κουνουπίδι σε τσαμπάκια με ένα μαχαίρι.
- Το βάζουμε να μουλιάσει για 10 λεπτά με λευκό ξίδι μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό.
- Κόβουμε τις πατάτες σε μετρίου πάχους κύβους , τα καρότα σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι.
- Καθαρίζουμε 2 σκελίδες σκόρδου και στραγγίζουμε το κουνουπίδι.
- Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και αφού καψει καλά μαγειρεύουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες , τα καρότα και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε να τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις 2 σκελίδες σκόρδου, την ντομάτα κονκασέ , το αλάτι , το πιπέρι και τα 2 φύλλα δάφνης και τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κουνουπίδι και αφού το ανακατέψουμε ελαφρώς προσθέτουμε το νερό.
- Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Το κουνουπίδι γιαχνί είναι έτοιμο να το απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!!
Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε το βίντεο εδώ :