Πώς μπορούμε να κόψουμε εύκολα και σωστά τη σοκολάτα;
Υπάρχουν πολλές συνταγές που απαιτούν ψιλοκομμένη σοκολάτα, από μπράουνις που χρειάζονται λιωμένη σοκολάτα για το μείγμα μέχρι μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας που πρέπει να είναι γεμάτα με μεγάλα κομμάτια. Η κοπή της δικής σας σοκολάτας για συνταγές ψησίματος σάς επιτρέπει να έχετε τον απόλυτο έλεγχο της σοκολάτας, ώστε να μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας πολύ ψιλοκομμένη σοκολάτα για μια γρήγορη και ομοιόμορφη λιωμένη ή χοντροκομμένη σοκολάτα για πιο χοντρές εφαρμογές. Η σοκολάτα δεν κόβεται πάντα τόσο εύκολα. Μια επιλογή είναι να αντικαταστήσετε τα κομματάκια σοκολάτας με τις σταγόνες σοκολάτας, αλλά μια καλύτερη επιλογή είναι απλώς να εξασκηθείτε λίγο στην κοπή!
Συμβουλή 1: Τοποθετήστε τη σοκολάτα σας σε ένα πολύ σταθερό ξύλο κοπής. Δεν θέλετε η σανίδα να γλιστράει ενώ ψιλοκόβετε. Αν πρόκειται να ψιλοκόψετε πολλή σοκολάτα, έχετε στη διάθεσή σας ένα μπολ για να μεταφέρετε τη σοκολάτα. Διατηρώντας τον χώρο εργασίας σας καθαρό θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι θα έχετε τα κοψίματα που θέλετε χωρίς το μαχαίρι ή τη σοκολάτα σας να γλιστράει.
Συμβουλή 2: Η σοκολάτα κόβεται πιο εύκολα από τις στενότερες άκρες (δηλαδή τις γωνίες), οπότε ετοιμαστείτε να την κόψετε σε γωνία και περιστρέψτε τη σοκολάτα όσο χρειάζεται. Πιο χοντρές ράβδους ή κομμάτια σοκολάτας μπορεί να απαιτούν μεγαλύτερη αντοχή στο χέρι από τις λεπτές μπάρες.
Μαχαίρια: Επιλέξτε ένα μαχαίρι με μακριά λεπίδα . Θα σας δώσει τον περισσότερο χώρο για να ψιλοκόψετε και θα παρέχει άφθονη προστασία στα δάχτυλά σας. Ποτέ μην πιάνετε ένα μαχαίρι κοπής για μια τέτοια δουλειά. Το μαχαίρι του σεφ είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να χρησιμοποιείται για όλα τα είδη τεμαχισμού, τόσο χοντροκομμένα όσο και λεπτά. Τοποθετήστε το ένα χέρι στο πίσω μέρος της λεπίδας και το ένα χέρι στη λαβή και σπρώξτε ευθεία προς τα κάτω. Η σοκολάτα θέλει αρκετή δύναμη, ειδικά αν είναι πηχτή. Μετακινήστε το μαχαίρι για να προσαρμόσετε το μέγεθος των κομματιών σας. Ένα οδοντωτό μαχαίρι είναι εξαιρετικό αν θέλετε να ξυρίσετε τη σοκολάτα σας ή να την ψιλοκόψετε, αφού τα δόντια του μαχαιριού θα σας δώσουν πολύ έλεγχο σε πολύ μικρές περιοχές σοκολάτας. Προτιμώ ένα μαχαίρι σεφ από το οδοντωτό για μεγαλύτερα κομμάτια.