15΄
Χρόνος Εκτέλεσης
20-25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
75
Μελομακάρονα
Κλασικά Μελομακάρονα σιροπιασμένα μέχρι μέσα!!Συνταγή για τα πιο νόστιμα μελομακάρονα!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το σιρόπι:
- 400 γρ νερό
- 600 γρ ζάχαρη
- 200 γρ μέλι
- 2 στικ κανέλας
- Φλούδες από 1 πορτοκάλι
Για τη ζύμη:
- 1 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 230 γρ ζάχαρη
- 280 γρ χυμό πορτοκάλι
- 200 γρ ηλιέλαιο
- 200 γρ ελαιόλαδο
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 βανιλίνες
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- 1 κτγ κανέλα
- 1/2 κτγ γαρίφαλο
Για το πασπάλισμα:
- Τριμμένο καρύδι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, 2 στικ κανέλας, τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε για 1 λεπτό.
- Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το σιρόπι σε ένα γυάλινο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο , την ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε για ακόμα 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το γαρίφαλο , το ξύσμα από 2 πορτοκάλια , το μπεικεν , την μαγειρική σόδα , τις 2 βανιλίνες , την κανέλα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια ζύμη.
- Μετράμε το κάθε μελομακάρονο να ναι 25 γρ . τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 170 c
- Μόλις ψηθούν τα ρίχνουμε απευθείας μέσα στο κρύο σιρόπι.
- Εάν τα θέλουμε ακόμα πιο πολύ σιροπιασμένα και μαλακά τα αφήνουμε περισσότερη ώρα μέσα στο σιρόπι
- Πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Τα στολίζουμε όλα με τριμμένο καρύδι και είναι πανέτοιμα να τα απολαύσουμε φέτος στις γιορτές εμείς και η οικογενειά μας
Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!!
Δείτε το βίντεο εδώ: