30'
Χρόνος Εκτέλεσης
25'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
35
Κομμάτια
Αν δεν έχετε δοκιμάσει Λαχανοκεφτέδες πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε την συνταγή γιατί τα σπάνε από γεύση ειδικά όταν είναι τα λάχανα η εποχή τους!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 κιλό λάχανο λευκό
- 1 κρεμμύδι μεσαίο
- 1 ματσάκι μαιντανό
- Λίγο σέλινο
- 2 αυγά
- 2 κτγ αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 250 γρ τυρί φέτα
- 300 γρ αλεύρι
- Eλαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε το λάχανο σε μικρότερα κομμάτια και το βράζουμε για 15′ λεπτά
- Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό , το σέλινο και το κρεμμύδι
- Σ ένα μπολ βάζουμε το λάχανο να κρυώσει και το πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
- Προσθέτουμε στον πολυκόφτη τα κομμάτια από τον μαιντανό, το σέλινο, το κρεμμύδι, 2 αυγα και τα χτυπάμε όλα μαζί.
- Σ ενα σουρωτήρι στραγγίζουμε καλά το λάχανο να φυγουν ολα τα υγρά του
- Το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε και το άλλο μείγμα.
- Θρυμματίζουμε 250 γρ τυρί φέτα, 2 κτγ αλάτι, λίγο πιπέρι, 300γρ αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε από μια κουταλιά από το μείγμα.
- Τους τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Οι λαχανοκοκεφτέδες μας είναι έτοιμοι να τους απολαύσουμε
Καλή σας Επιτυχία!!