30'
Χρόνος Εκτέλεσης
390'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
10
Μεγάλα Κομμάτια
Αν Βαρεθήκατε τις μηλόπιτες και τις συνηθισμένες συνταγές τότε σας έχουμε ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τον μοναδικό συνδυασμό των καραμελωμένων μήλων και την ανάλαφρη κρέμα από χυμό μήλου!! Η συνταγή κόστισε περίπου στα 8 ευρώ και δεν βάλαμε καθόλου ζάχαρη γιατί είχε ο χυμός και οι σκόνες για την κρέμα σε συνδυασμό με τα καραμελωμένα μήλα!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την κρέμα:
- 1200 γρ χυμό μήλου
- 3 φακελάκια των 117 γρ κρέμα ζαχαροπάστικής στιγμής(βανίλια)
Για τα καραμελωμένα μήλα:
- 2 μήλα μεσαίου μεγέθους
- 200 γρ χυμό μήλου
- 400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
Για την βάση:
- 225 γρ μπισκότα πτι μπερ με γεύση σοκολάτας
- 150 γρ χυμό μήλου
Για το πασπάλισμα:
- 70 γρ θρυμματισμένα πτι μπερ με γεύση σοκολάτας
Εκτέλεση
- Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε 1200μλ κρύο χυμό μήλου, 3 φακελάκια των 117 γρ κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ ώσπου να γίνουν κρέμα.
- Καθαρίζουμε 2 μεσαία μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 200 γρ χυμό μήλου και τα μαγειρεύουμε για 3 λεπτά
- Ρίχνουμε μέσα στα μήλα 400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο και βράζουμε για 1 λεπτό.
- Βάζουμε σε ένα μπολ 150 γρ χυμό μήλου και βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα.
- Τα στρώνουμε σε πυρεξ 20x 30 ( κάνουμε 2 στρώσεις)
- Ρίχνουμε πάνω απ τα μπισκότα την κρέμα με τα καραμελωμένα μήλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 30′ λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα την στρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.
- Την βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
- Η πρωτότυπη μηλόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.
Καλή σας Απόλαυση!