fbpx

Λαχταριστά αρτοσκευάσματα ΠΤΙ ΦΟΥΡ

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Χρόνος Αναμονής

15'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

25

Κομμάτια

Λαχταριστά μικρά φουρνίσματα κλασικά Πτι Φουρ για πολλά βουτήματα με τον καφέ το τσάι κ.α!! Όλο το μυστικό είναι οτι θέλει ποιοτικά υλικά !!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη:

  • 3 αυγά και 1 κρόκο
  • 370 γρ βούτυρο αγελάδος 82%λιπαρά 
  • 500 γρ αλεύρι
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κτσ μπέικεν πάουντερ

Για την επικάλυψη: Γεμίστε με Μαρμελάδα της αρεσκείας σας

  • 150 γρ ινδοκάρυδο
  • 150 γρ τρούφα
  • 170 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 180 γρ λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 3 αυγά και 1 κρόκο.
  2. Σ ένα άλλο μπολ ρίχνουμε 370 γρ βούτυρο αγελάδος, 250 γρ άχνη ζάχαρη, 2 βανίλιες, 1/2 κτγ αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας σταδιακά ένα ένα τα αυγά.
  3. Σ ένα άλλο μπολ ρίχνουμε 500 γρ αλεύρι, 1 κτσ μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε με μια μαριζ.
  5. Με ένα κορνέ με οδοντωτή μύτη σχηματίζουμε τα πτι φουρ πάνω σε μια λαδόκολλα.
  6. Τα κάνουμε στο ίδιο μέγεθος ώστε να μπορούμε να τα ενώσουμε.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-15′ λεπτά στους 190c
  8. Έπειτα τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα γεμίζουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Βουτάμε την άκρη τους σε 170γρ σοκολάτα γάλακτος με 170 γρ ινδοκαρυδο ή σε 180 γρ λευκή σοκολατα  με τρούφα.
  9. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα ή σε λαδόκολλα
  10. Τα πτι φουρ ειναι έτοιμα και πεντανόστιμα να τα απολαύσουμε με τον καφέ μας

Καλή σας Επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top