fbpx

Λαγάνα Τραγανή και Σουσαμένια γεμάτη Γεύση!

20 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

2 ώρες

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

2

ΛΑΓΑΝΕΣ

Λαγάνα Τραγανή και Σουσαμένια γεμάτη Γεύση!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τη ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ (6,5 κούπες)
  • 625 γρ. Νερό (2,5 κούπες)
  • 18 γρ. Ξηρή μαγια (2 φακελάκια)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 100 γρ. Ηλιέλαιο (1/2 κούπα)
  • 1,5 κ.σ. αλάτι

Για το άλειμμα

  • 70 γρ. Νερό (1/4 της κούπας)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Σουσάμι

Για το πασπάλισμα

  • Ηλιέλαιο
  • ψιλό σιμιγδάλι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε νερό, ξηρή μαγιά, ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε το ταχίνι, ηλιέλαιο και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και μόλις γίνει χυλός, προσθέτουμε αλάτι.
  4. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  5. Αλείφουμε τη ζύμη με ηλιέλαιο, τη σκεπάζουμε και την τοποθετούμε στον φούρνο στους 30°C μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος .
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση, αλείφουμε 2 ταψιά με ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
  7. Ανοίγουμε τη ζύμη να ναι λεπτη τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  8. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε νερό με ζάχαρη και αλείφουμε καλά τις λαγάνες.
  9. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και πατάμε τις λαγάνες καλά με τα δάχτυλα για να δώσουμε σχήμα.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 20 λεπτά, αλλάζοντας θέση τα ταψιά στο ενδιάμεσο.
  11. Αφήνουμε τις λαγάνες να κρυώσουν πάνω στη σχάρα και τις απολαμβάνουμε!

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN