20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
2 ώρες
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
2
ΛΑΓΑΝΕΣ
Λαγάνα Τραγανή και Σουσαμένια γεμάτη Γεύση!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ (6,5 κούπες)
- 625 γρ. Νερό (2,5 κούπες)
- 18 γρ. Ξηρή μαγια (2 φακελάκια)
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 100 γρ. Ηλιέλαιο (1/2 κούπα)
- 1,5 κ.σ. αλάτι
Για το άλειμμα
- 70 γρ. Νερό (1/4 της κούπας)
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- Σουσάμι
Για το πασπάλισμα
- Ηλιέλαιο
- ψιλό σιμιγδάλι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε νερό, ξηρή μαγιά, ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το ταχίνι, ηλιέλαιο και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και μόλις γίνει χυλός, προσθέτουμε αλάτι.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Αλείφουμε τη ζύμη με ηλιέλαιο, τη σκεπάζουμε και την τοποθετούμε στον φούρνο στους 30°C μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος .
- Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση, αλείφουμε 2 ταψιά με ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
- Ανοίγουμε τη ζύμη να ναι λεπτη τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε νερό με ζάχαρη και αλείφουμε καλά τις λαγάνες.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και πατάμε τις λαγάνες καλά με τα δάχτυλα για να δώσουμε σχήμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 20 λεπτά, αλλάζοντας θέση τα ταψιά στο ενδιάμεσο.
- Αφήνουμε τις λαγάνες να κρυώσουν πάνω στη σχάρα και τις απολαμβάνουμε!
Καλή σας επιτυχία!!