fbpx

“Πρασοτυρόπιτα”‘Ανοιγμα φύλλου με την μέθοδο του Ηλιου

60'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Αναμονής

55'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

18

Κομμάτια

Το άνοιγμα των φύλλων έγινε με την μέθοδο του Ήλιου !!Έτσι πετυχαίνουμε χωριάτικη σφολιάτα με συνδυασμό την γέμιση θα μας δώσει ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα να πω ότι χρησιμοποιήθηκε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο η σκληρή μαργαρίνη

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη:

  • 500 γρ αλεύρι
  • 220 γρ νερό
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • 10 γρ ξύδι

Για την γέμιση:

  •  2 πράσα μεσαία
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 500 γρ τυρί φέτα
  • 2 αυγά

Ταψί 36cm

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μιξερ ρίχνουμε 220 γρ νερό,100 γρ ελαιόλαδο, 10 γρ ξύδι, 1/2 κτγ αλάτι, 500 γρ αλεύρι και ζυμώνουμε με τον γάντζο ώσπου να ενσωματωθούν τα υλικά και να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
  2. Παίρνουμε  και τη χωρίζουμε σε δύο ίσα κομμάτια.
  3. Αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα ανοίξουμε το φύλλο και παίρνουμε το πρώτο κομμάτι πατώντας το με τα χέρια μας.
  4. Ανοίγουμε με τον  πλάστη  σε αρκετά μεγάλο φύλλο και αλευρώνουμε.
  5. Συνεχίζουμε μέχρι να ανοίξει σε πολύ λεπτό φύλλο.
  6. Βάζουμε στο κέντρο ένα μπολ από την ανάποδη πλευρά, κόβουμε το φύλλο σε 8 κομμάτια
  7. Τα 8 κομμάτια τα κόβουμε στην μέση και τα εξωτερικά κομμάτια ένα ένα τα τοποθετούμε στο κέντρο του κύκλου φροντίζοντας να ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  8. Διπλώνουμε τα κομμάτια που περισσέψαν στο κέντρο του κύκλου φροντίζοντας πάντα να είναι ραντισμένα με ελαιόλαδο.
  9. Κλείνουμε καλά με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγειο για 1 ώρα.
  10. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε 2 μεσαία πράσα 
  11. Θρυμματίζουμε 500 γρ τυρί φέτα, ρίχνουμε 250 γρ στραγγιστό γιαούρτι, 2 αυγά και ανακατεύουμε καλά.
  12. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, ρίχνουμε λίγο αλεύρι  και την ανοίγουμε σε φύλλο
  13. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και αλευρώνουμε αν χρειαστεί .
  14. Λαδώνουμε ένα ταψί 36 εκ. και τοποθετούμε το φύλλο που ανοίξαμε έτσι ώστε να εξέχει από το ταψί .
  15. Προσθέτουμε την γέμιση και πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  16. Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και καλύπτουμε την γέμιση .
  17. Τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα και χαράζουμε την πίτα.
  18. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 50-60′ λεπτά στους 200c ανάλογα τον φούρνο.
  19. Η πίτα μας είναι έτοιμη και πεντανόστιμη να την απολαύσουμε

Καλή σας Επιτυχία!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top